Émbaran Kahiyang Anjing Bodas Amérika sareng Gambar

Inpormasi sareng Gambar

Anjing domba whie murni kalayan Ceuli ageung anu nangtung dugi ka titik nangtung di jukut kalayan létah pink na nunjukkeun

Boba Fett the American White Shepherd dina yuswa 1 taun

  • Maénkeun Trivia Anjing!
  • Tés DNA Anjing
Ngaran séjén
  • Angon Bodas Amérika-Kanada
  • Angon Jérman Bodas Swiss
  • Angon Bodas Swiss
  • Anjing angon
  • Angon Jérman Bodas
  • Swiss Bodas
  • Angon bodas
  • Anjing Angon Bodas
  • GSD Bodas
Lafal

uh-mer-i-kuh n wahyt shep-erd Sisi kénca Anjing Angon Amérika Bodas anu ngagolér dina gundukan daun gugur sareng éta diarepkeun.

Paramban anjeun henteu ngadukung tag audio.
Katerangan

The American White Shepherd katingalina ampir mirip sareng a Angon Jérman kajaba warna na. Éta ngagaduhan jas anu kaku, panjang atanapi panjang. Jenis anu panjangna henteu nganggo baju jero. Warnana sok bodas.



Watekna

Shepherds Bodas wani, getol, waspada sareng henteu sieun. Aranjeunna bageur, patuh sareng hoyong pisan diajar. Sempet, percaya diri, serius tur palinter, Shepherds Bodas pisan satia tur gagah. Aranjeunna moal mikir dua kali ngeunaan masihan kahirupan pikeun pak manusa. Aranjeunna ngagaduhan kamampuan diajar anu luhur. Shepherds Bodas resep deukeut ka kulawargana, tapi tiasa waspada ka jalma asing. Breed ieu peryogi urang na teu matak kénca terasing pikeun lila. Aranjeunna ngan ukur babakan nalika ngaraos perlu. Sering dianggo salaku anjing pulisi, angon Bodas ngagaduhan naluri panyalindungan anu kuat, sareng satia pisan ka pawangna. Disosialisasikeun urang sunda ieu ogé dimimitian ti anak anjing. Agresi sareng serangan ka jalma disababkeun ku kirang pananganan sareng latihan. Masalah timbul nalika anu bogana ngijinkeun anjing pikeun yakin anjeunna pimpinan pimpinan leuwih manusa sareng / atanapi henteu masihan anjing ka méntal sareng fisik latihan sapopoé éta kedah stabil. Urang sunda ieu peryogi anu bogana alami otoritas ngalangkungan anjing ku cara anu tenang, tapi tegas, percaya diri sareng konsisten. Anjing anu stabil, disaluyukeun sareng dilatih pikeun sabagéan ageung umumna saé pikeun piaraan sanésna sareng alus pisan sareng barudak di kulawarga. Aranjeunna kedah leres-leres dilatih dina ta'at ti alit. Shepherd Bodas anu ngagaduhan pasip sareng / atanapi anu naluri na henteu patepang tiasa janten éra, skidis sareng tiasa kahariwang ngegel sareng ngembangkeun masalah ngajaga . Aranjeunna kedahna dilatih sareng bersosialisasi ti saprak alit. Shepherds Bodas moal ngadangukeun upami aranjeunna raos yén aranjeunna langkung kuat akalna tibatan anu bogana, tapi aranjeunna ogé moal ngaréspon disiplin anu parah. Pamilik kedah ngagaduhan hawa otoritas alamiah pikeun kalakuanana. Entong ngubaran anjing ieu saolah-olah anjeunna manusa . Diajar anjing naluri sareng ngarawat anjing saluyu. Shepherds Bodas mangrupikeun salah sahiji breed paling cerdas sareng paling gampang dilatih. Kalayan anjing kerja anu terampil ieu ngajurung janten padamelan sareng padamelan dina kahirupan sareng pamimpin pek konsisten pikeun nunjukkeun éta pitunjuk. Aranjeunna peryogi dimana-mana pikeun nyalurkeun énergi méntal sareng fisikna. Ieu sanés breed anu bakal bagja ngan saukur ngagoler di ruang tamu anjeun atanapi kakonci di buruan tukang. Baka ieu calakan sareng diajar gampang yén éta parantos dianggo salaku anjing domba, anjing penjaga, dina damel pulisi, salaku pituduh pikeun buta, dina milarian sareng nyalametkeun sareng militér. The Shepherd Bodas ogé unggul dina seueur kagiatan anjing sanés kalebet schutzhund, pelacak, kataatan, katangkasan, flyball sareng olahraga ring. Irung na anu alus tiasa nyium ubar sareng panyusud , sareng tiasa waspada pikeun pawang ayana ranjau bawah tanah dina waktosna pikeun nyegah detonasi, atanapi kabocoran gas dina pipa anu dikubur 15 kaki jero taneuh. The Shepherd Bodas ogé mangrupikeun acara sareng pendamping kulawarga anu populér.

Jangkungna, Beurat

Jangkungna: Jalu 24 - 26 inci (60 - 65 cm) Bikang 22 - 24 inci (55 - 60 cm)

Beurat: 77 - 85 pon (35 - 40 kg)

Masalah Kaséhatan

Sababaraha panyakit anu parantos kapendakan dina breed ieu nyaéta hip sareng siku displasia (pastikeun kadua kolotna ngagaduhan cangkangna disahkeun sakumaha OFA anu saé) sindrom malabsorbtion sindrom degenerative joint joint (kalebet osteochondritis) megaesophagus pannus sareng bentuk panyakit mata sanés (henteu umum katingali ) kembung alergi (kadaharan, kutu atanapi hawa) masalah kulit atanapi jaket sanésna sareng waos anu leungit. Sababaraha garis Bule gaduh masalah sareng panyawat sapertos Lupus sareng / atanapi bentuk panyakit otoimun anu sanés, ogé Panyakit tulang tonggong bawaan. Dina waktos ieu waktos, masalah otoimun cukup langka di urang sunda.

Kaayaan Hirup

Shepherds Bodas bakal beres di apartemen upami cekap dilaksanakeun. Éta kawilang henteu aktip di jero rohangan sareng ngalakukeun pangsaéna kalayan sahenteuna buruan anu lega.

Latihan

Shepherds Bodas resep kana kagiatan anu beurat, langkung saé digabungkeun sareng latihan sababaraha jenis, sabab anjing-anjing ieu calakan pisan sareng hoyong tantangan anu saé. Aranjeunna kedah dicandak dina unggal dinten, gancang, leumpang panjang , jogging atanapi lumpat disarengan anjeun nalika anjeun sapédah. Nalika kaluar dina leumpang anjing kedah dilakukeun dina keuneung disisi atanapi tukangeun jalma anu nyekel kalungguhan, sapertos dina pikiran anjing pamimpin ngarah jalan, sareng pamimpin éta kedah janten manusa. Kaseueuran Shepherds resep maén bal atanapi Frisbee. Sapuluh nepi ka lima belas menit dipulut dibarengan ku jalan-jalan pak sadidinten bakal ban anjing anjeun kaluar kalayan saé ogé masihan anjeunna tujuan. Naha éta ngudag bola, néwak Frisbee, latihan nurut, ilubiung dina playgroup anjing atanapi ngan ukur jalan-jalan / jogging panjang, anjeun kedah daék nyayogikeun sababaraha bentuk latihan anu ngawangun sadidinten. Latihan sadidinten kedah teras-terasan kalebet leumpang / jogging sapopoé pikeun nyugemakeun naluri migrasi anjing. Upami di-latihan sareng / atanapi henteu ditantang mental, urang sunda ieu tiasa janten guligah sareng ngaruksak . Mangrupikeun pangsaéna sareng padamelan anu kedah dilakukeun.

Harepan hirup

Kira-kira 12 taun

Ukuran Litter

Sakitar 8 ka 12 anak anjing

Pangantenan

Breed ieu héd bit rambut terus sareng mangrupakeun héd beurat musiman. Éta kedah disikat unggal dinten atanapi upami anjeun ngagaduhan rambut di bumi anjeun. Ngamandian waé nalika diperyogikeun kusabab mandi tiasa nyababkeun iritasi kulit tina kakurangan minyak. Pariksa ceuli sareng motong cakar sacara rutin.

Asalna

Asalna ti Amérika Serikat, Kanada sareng Éropa. Éta katurunan langsung tina Anjing Angon Jérman . The Shepherd Bodas teu acan dicampur sareng jinis anjing sanésna ti saprak diwanohkeun ka Amérika Kalér. Pastina, teu acan aya katurunan atanapi katurunan anu ditambihkeun supaya bodas. Gén anu ngendalikeun warna bodas mangrupikeun komponén alamiah dina total makeup genetik warna tina breed Shepherd Dog Jerman. Bodas Angon didaptarkeun sacara mandiri sareng Asosiasi Angon Bodas Amérika di Amérika Serikat Amérika.

Kelompok

Ngangon

Pangakuan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • APRI = Pendaptaran Piaraan Amérika, Inc.
  • AWSA = Asosiasi Angon Bodas Amérika
  • DRA = Dog Registry of America, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • WGSDCV = Klub Anjing Angon Jerman Bodas ti Victoria
  • WSSDCA = Klub Anjing Angon Swiss Bodas Australia

The Shepherd Bodas didaptarkeun salaku Shepherd Bodas sareng American White Shepherd Association (AWSA) sareng United Kennel Club (UKC). Fédération Cynologique Internationale (FCI) ngakuan éta salaku Berger Blanc Swiss di 2002, anu nami anu sami White White Shepherd Dog Club of Australia (WSSDCA) anggo (dina tarjamah). Swiss ngaku GSD Bodas salaku urang sunda anu munggaran, sababna Swiss didamel salaku nagara asalna sareng nami breed dirobih pikeun ngagambarkeun ieu.

Kaseueuran klub anu sanés ngadaptar salaku Anjing Angon Jérman (bodas) nyebat warna bodas mangrupikeun kalepatan anu didiskualifikasi.

Dua Angon Bodas Amérika ngagolérkeun halaman rumput hejo

Kaleresan anak anjing Angon Bodas dina yuswa 11 minggu

Hiji Litter genep anak anjing Angon Bodas Amérika anu maén sareng dua angon déwasa di hiji kebon

Dok sareng Cindy GSD bodas

Sakuliling tujuh anak anjing angon Amérika Bodas sadayana dijejeran tuang di luar mangkok anjing nyalira

Dok, Cindy sareng kulawarga anak anjing na

Sisi katuhu Gembala Bodas Amérika anu nangtung di padang rumput hejo. sungutna kabuka sareng létah nongkrong.

Waktos Chow pikeun anak anjing!

Mandy the American White Shepherd umur 8 bulan

Tingali langkung seueur conto Amérika Bodas Angon

  • Gambar Angon Bodas Amérika 1
  • Gambar Angon Bodas Amérika 2
  • Gambar Angon Bodas Amérika 3