Émbaran Breed Malgian Dog Belgian sareng Gambar

Inpormasi sareng Gambar

Anjing domba samak ageung, coklat sareng hideung sareng nguping ageung sareng buntut panjang linggih dina jarami payuneun bumi samak sareng payuneun batu.

7-taun-taun Bélgia Mallandia

Ngaran séjén
  • Domba Belgian Malinois
  • Malinésia
  • Anjing Angon Bélgia
  • Angon Malin
Lafal

Bélgia MAL-in-wah Anjing domba coklat, samak sareng hideung hideung sareng rambut pondok pisan dumuk di luar sareng sungutna kabuka sareng létah nongkrong

Paramban anjeun henteu ngadukung tag audio.
Katerangan

Malgian Belgian ngagaduhan awak anu sering didadarkeun salaku pasagi, sabab éta bentukna katingalina aya nalika suku sareng topline ditingali tina gigirna. Dada jero. Topline rata, déngdék rada di layu. Ukuran sirah sacara umum saimbang sareng awak. Tangkorakna rata sareng lébar sareng panjangna jarakna sami. Muncung rada mancung tur panjangna sami kana luhur tangkorak ku halangan sedeng. Irung hideung sareng biwir anu kedap. Huntu minuhan dina gunting atanapi gigit tingkat. Soca anu ukuranna sedeng, bentuk badam coklat. Ceuli anu tegak bentukna segitiga. Buntutna kuat dina dasar sareng tulang dugi ka hock. Suku bentukna sapertos ucing. Dewclaws tiasa dipiceun. Tahan cuaca, jas dua kali pondok sareng lempeng. Warna jas asalna tina fawn euyeub janten beureum kana mahoni janten hideung, sareng ujung hideung dina buuk. Topéng sareng ceuli hideung. Dina handapeun awak, buntut sareng tungtung tonggong mangrupikeun gado anu langkung enteng. Rambut dina beuheung siga kerah, sabab rada panjang.



Watekna

Malgian Belgian mangrupikeun salah sahiji opat domba Belgian. Anjing anu caang pisan sareng matuh, éta ditangtukeun sareng patuh kalayan naluri panyalindungan sareng téritorial anu kuat. Sosialisasi ogé pikeun nyegah tina janten isin atanapi sénsitip. Malgian Belgian peryogi master anu berpengalaman anu tegas, tapi henteu beurat tangan. Upami anjeun kasar atanapi sombong éta bakal janten teu kooperatif. Pamilik kedah nunjukkeun percaya diri, otoritas alam leuwih anjing. Aturan anu saluyu kedah diatur sareng dijantenkeun jelas. Breed ieu sacara naluriah pelindung sahingga kedah dilatih sareng disosialisasikeun pisan ti alit. Kirik kedah disosialisasikan ti mimiti lahir. Alus pikeun digawé sareng matuh kompetisi, anjing-anjing ieu ngajantenkeun pulisi anu hadé sareng anjing penjaga . Jenis pagawéan ayeuna janten padamelan utami aranjeunna. Aranjeunna ngalakukeun kitu, ngadamel piaraan anu saé upami aranjeunna gaduh anu tiasa nangtang pipikiran ku hawa kapamimpinan. Aranjeunna ati-ati, waspada sareng satia. Malgian Bélgia saé sareng murangkalih upami disosialisasikeun sareng aranjeunna. Urang sunda ieu kedah janten bagian tina kulawarga sareng henteu dikurung dina kennel. Aranjeunna peryogi kapamimpinan, latihan sapopoé babarengan sareng latihan sareng sosobatan, pikeun tanpa éta aranjeunna tiasa janten ngaruksak sareng sesah ditanganan. Malgian Bélgia mangrupikeun énergi anu luhur, kalayan kapasitas méntal anu luhur, sareng gancang ngartos. Éta peryogi padamelan pikeun dilakukeun, langkung-langkung upami anjeun ngungkulan garis kerja. Ati-ati nalika ngenalkeun anjing ieu sareng piaraan non-anjing leutik . Éta tiasa rada dominan ka anjing anu sanés sareng peryogi anu gaduh anu tiasa komunikasi sareng anjing yén dominasi mangrupikeun tingkah laku anu teu dihoyongkeun. Disayogikeun leres disosialisasikeun sareng ucing sareng piaraan sanésna, éta henteu kedah aya masalah. Malgian Bélgia sacara instingna tiasa ditampilkeun kalakuan ngangon sapertos ngudag sareng ngurilingan, gerak teu upaya jam-jaman sareng nipping dina keuneung jalma. Aranjeunna kedah diajar supaya henteu ngalakukeun ieu ka jalma. Ieu anjing anu nungtut pisan. Éta peryogi anu gaduh anu berpengalaman pikeun gampang gampang sesah dikendali upami anu gaduhna terang kumaha ngatur anjeunna. Cara anu ngokolakeun anjing ka anjing tiasa ngahasilkeun béda-béda watek na agresivitas . Ngobrol sareng anu ngalaman sareng urang sunda sateuacan mésér anjing anjeun. Anjing-anjing ieu sering ngaheureuykeun henteu ngan ukur mésér anjeun ngan ukur dina rékor prestasi sareng penampilan. Ngan ukur nganggo jinis anjing ieu upami anjeun ngartos naon anu janten alfa .

Jangkungna, Beurat

Jangkungna: Jalu 24 - 26 inci (61 - 66 cm) Awéwé 22 - 24 inci (56 - 61 cm)

Beurat: 55 - 65 pon (24 - 29 kg)

Masalah Kaséhatan

Breed séhat, séhat ieu teu ngagaduhan masalah kaséhatan utama. Sababaraha masalah anu atos katingali nyaéta alergi kulit, masalah panon, isin teuing, agrésif kaleuleuwihi sareng kadang displasia hip sareng displasia siku.

Kaayaan Hirup

Malgian Belgian bakal beres di apartemen upami cekap di laksanakeun. Éta ngan saukur aktif di jero rohangan sareng bakal ngalakukeun anu pangsaéna sareng sahenteuna buruan ukuran rata-rata. Breed ieu resep iklim tiis, tapi adaptasi ogé pikeun batur. Éta tiasa hirup di luar ruangan tapi langkung resep sareng umatna.

Latihan

Ieu anjing damel anu biasa kana kahirupan di luar ruangan anu aktif. Sapertos kitu peryogi seueur latihan, kalebet a leumpang sapopoé panjang . Salaku tambahan, éta bakal nguntungkeun pisan tina kaluar tali sabisa-bisa di daérah anu aman.

Harepan hirup

Sakitar 12-14 taun

Ukuran Litter

Rata-rata 6 - 10 anak anjing

Pangantenan

Lambang anu lemes sareng pondok tina Malinois gampang dijaga. Sikat rutin nganggo sikat bulu anu pageuh sareng mandi ngan upami diperyogikeun leres-leres, nalika mandi ngaluarkeun waterproofing jas. Breed ieu héd konstan lampu, tapi héd beurat dua kali sataun.

Asalna

Malgian Belgian dingaranan kota Belgian Malines. Nalika Malgian Bélgia masih langka di Amérika Serikat, éta populér di Bélgia, nagara asalna. Éta mangrupikeun salah sahiji tina opat jinis domba Belgian, Malgian Belgian, Bélgia Tervuren , Groenendael Bélgia , sareng anu kirang populér Laekenois Bélgia , anu sadayana bagikeun yayasan anu umum. Di kaseueuran nagara sareng klep breed sadaya opat anjing dianggap urang sunda anu sami sareng jinis anu béda dina jinis jas. Sadaya opat anjing ngabagi standar breed di sadaya nagara kecuali AKC, anu ti saprak 1959 ngakuan éta salaku ras misah sareng henteu mikawanoh salah sahiji tina opat (anu Laekenois ), padahal UKC, anu ogé pendaptaran A.S. henteu mikawanoh sadayana opat rupa salaku hiji urang sunda. Serbaguna sareng calakan pisan, sadaya opat rupa domba domba Belgian unggul dina rupa-rupa bakat, kalebet tapi henteu diwatesan ku, karya pulisi sapertos, narkotika sareng deteksi bom, perlindungan sareng Schutzhund, milarian sareng nyalametkeun, ogé matuh, tangkas, nyukcruk, angon, kareta lesod sareng karinjang narik sareng salaku pituduh pikeun buta sareng asistén pikeun anu cacat. Anjing anu luhur, anjing anu calakan pisan ieu peryogi kapamingpinan, ditantang, sareng dikerjakeun kalayan saé unggal dinten sareng sanés sanés kanggo sadayana, tapi tiasa ngajantenkeun pendamping kulawarga anu hadé sareng anu bogana leres. Malgian Belgian mangrupikeun anu mimiti tina opat domba anu ngadegkeun jinisna. Dugi ka opat anu sanésna didirikan dina jinisna aranjeunna disebat 'Berger Belge a poil court autre que Malinas,' anu hartosna 'Belgian Sheepdog dilapisan pondok anu sanés Malinesia.' Ayeuna sadayana opat domba populér di Bélgia, kalayan Laekenois sareng Malinois langkung sering dianggo salaku anjing jinis damel, tibatan Belgian Groenendael sareng Tervuren tapi sadayana jinis masih ngajantenkeun pagawé anu hadé.

Kelompok

Herding, AKC Herding

Pangakuan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amérika
  • AKC = Klub Kennel Amérika
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • APRI = Pendaptaran Piaraan Amérika, Inc.
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Buana
  • DRA = Dog Registry of America, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Kennel Club Inggris Raya
  • NAPR = Amérika Kalér Purebred Registri, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • NZKC = Selandia Baru Kennel Club
  • UKC = Klub Kennel Serikat
Adonis the Malinois Shepherd nangtung dina gunung cadas ningali ka tukang

Dante, saurang Malinios Bélgia umur sataun beuratna 75 pon (34 kg) ditampi di Bélgia.

Many the Belgian Malinios puppy nangtung di luar dina jukut gigireun bukit kokotor mulched

'Adonis mangrupikeun Gembala Malgian Belgian anu saé. Anjeunna parantos janten pendamping anu saé pikeun salaki kuring sareng kuring, sareng ayeuna ogé ka putri urang anu umurna ampir 2 taun. Abdi seueur maca sateuacan kuring ngajemput anjeunna salaku anak anjing (yuswa 6 minggu), kanggo nyiapkeun pembiakan Angon Jérman —Sahenteuna éta rencana dugi ka mendakan Adonis. Kuring damel dina kapasitas campur tangan paripolah, sareng siap pisan pikeun konsistén sareng ngajar sareng a teguh tapi marahmay . Adonis gancang pisan diajar, tapi anjing anu hariwang pisan. Anjeunna resep langkung senang kuring tibatan damel pikeun tuangeun. Ngungkulan rasa sieun na pikeun ampir unggal hal anu anyar parantos janten tantangan anu teras-terasan, tapi urang ngaliwat unggal kasieun anyar kalayan hidayah anu mantep sareng konsisten. Kami angkat ka sakola ta'at, tapi mendakan éta teuing rémédial sareng lambat pikeun urang duaan. Kami lirén, tapi tetep damel di bumi. Adonis gaduh ngendalikeun diri anu hébat sareng 'trik' na ngahibur déwasa sareng murangkalih. Adonis hébat sareng sato sanés salami anjeunna leres-leres dikenalkeun. Anjeunna sumanget, bicara, sareng pelindung. Anjeunna nyaéta anjing penjaga hebat , sareng paling waspada nalika salaki kuring (Alpha) henteu aya di bumi. Sanaos kuring ngalatih Adonis, anjeunna ayeuna tingkah laku anu hadé pikeun salaki kuring nalika kaluar leumpang . Anjeunna resep jalan-jalan panjang, tiasa dilepaskeun sareng masih aya dina kadali sora anu hébat. Kami nganggo kombinasi paréntah sora sareng leungeun. Adonis mahér dina maénkeun panyumput-nyumput, néwak sareng ngudag bal, sareng ngojay. Adonis nyaéta anjing anu kuring sering pikahoyong salaku budak, tapi teu tiasa gaduh. Ngagaduhan anjing nalika déwasa parantos langkung ageung tibatan anu kuring pikahoyong. Nyaho kumaha ngajar anjing anjeun sareng janten pimpinan pédah épéktip bener-bener ningkatkeun K9 - hubungan manusa. '

Katie urang Bélgia Malinios ngagolér dina dek kai kalayan sungutna kabuka sareng létah

Loba anak anjing Belgian Malinios dina umur 4 bulan— 'Anjeunna anjing anu aktip, pinter, pikaresepeun.'

Clara Malgian Bélgia nangtung di hiji imah caket korsi dapur

Ieu Katie, saurang Malgian Belgian umur 5 taun. Anjeunna pasangan boga na urang salami 2 taun di Basisir Penjaga A.S. Anjeunna ayeuna pensiunan sareng hirup dina kahirupan anu santai di kebon tukang na.

Tutup Profil Katuhu - Tito Malgian Bélgia ngagolér di luar jukut gigireun jalma anu sungutna kabuka sareng létah

Clara the Belgian Malinois mangrupikeun anjing anu saé anu disalametkeun ku Humane Society lokal. Anjeunna resep ka jalma, maén sareng anjing sareng ucing sanés.

Tito urang Bélgia Mallandia luncat kana tilelep nginum cai tina mangkok biru nalika cai na ngalir

Tito kulit hideung Bélgia Malinas yuswa 6 bulan

Tilu anjing Belgian Malinoy hideung samak sareng hideung ngagoler dina lantai dapur

Tito kulit hideung Bélgia Malinois umur 6 bulan ngabantosan diri pikeun inuman

'Nova, Lady sareng Willow sadayana littermates. Peternakna henteu tiasa miara éta, janten aranjeunna henteu pernah keuna ku manusa dugi ka yuswa 5 bulan. Dina gambar, aranjeunna yuswa 7 bulan sareng nembé sumping ka kuring diajar kumaha janten anjing sosial, sanés anjing anjing. '

Tingali langkung seueur conto Malgian Bélgia

  • Gambar Malgian Belgian 1
  • Anjing Hideung
  • Ngartos Paripolah Anjing
  • Anjing Angon: Patung Barang Antik Anu Dikumpulkeun
  • Jenis Anjing Angon
  • Angon Anjing
  • Daptar Anjing Penjaga