Émbaran Breih Dog Chihuahua sareng Gambar

Inpormasi sareng Gambar

Vians Big Mac Attack anu hideung sareng samak Chihuahua dumuk dina permukaan bodas anu mengembang sareng aya latar kabur anu héjo di tukangeunana.

Jalu Chihuahua, 'Vians Big Mac Attack, jujuluk Mac — anjeunna jaket pondok hideung hideung semak anu endah sareng sirah apel anu sampurna. Anjeunna parantos dievaluasi salaku Sampurna ku sababaraha hakim. ' Poto kahadean Vian Kennels tingali langkung seueur tina Mac di Gambar Chihuahua Halaman 1

  • Maénkeun Trivia Anjing!
  • Daptar Anjing Campur Chihuahua
  • Tés DNA Anjing
Lafal

chi-wah-wah Stoli sareng Roxi anak anjing Chihuahua ngagolérkeun dina ranjang anjing sareng simbut anu ngalingkung di gigireunna

Paramban anjeun henteu ngadukung tag audio.
Katerangan

Chihuahua mangrupikeun anjing ukuran kaulinan leutik. Awak leuwih panjang tibatan jangkungna. Sirahna buleud, apel dina bentuk sareng moncongna pondok sareng ditonjok ku titik anu parantos ditangtoskeun. Anak anjing gaduh titik lemes dina luhur tangkorak anu disebat 'molera,' anu biasana ditutup nalika déwasa. Soca ageung sareng buleud atos caket sareng anu poék, ruby, sareng tiasa langkung enteng dina anjing bodas. Warna panon beda-beda sareng sering poek, tapi gén merle tiasa ngahasilkeun anjing panon biru . Ceuli anu dedegna ageung. Dewclaws tiasa dipiceun. Buntutna panjang, bentuk arit sareng boh ngagulung dina tonggong atanapi ka gigir. Mantelna tiasa pondok, panjang sareng bergelombang atanapi rata. Sadaya warna, duanana padet, dicirian atanapi dicipruk ditampi. Warna kalebet, tapi henteu diwatesan ku, hideung, bodas, kastanye, fawn, pasir, pérak, sable, steel steel, hideung & tan sareng warna parti.



Watekna

Chihuahua mangrupikeun anjing pendamping anu saé. Wani, hirup pisan, reueus sareng petualangan, aranjeunna mikaresep kaasih. Wani, bageur sareng lincah, Chihuahuas tiasa kersa kuat tanpa kapamimpinan manusa anu pas. Aranjeunna satia sareng janten caket ka anu bogana. Sababaraha resep ngaletak rupa anu bogana. Sosialisasi aranjeunna ogé . Kanggo sababaraha, aranjeunna panginten rada sesah pikeun ngalatih, tapi aranjeunna calakan, diajar gancang, sareng ngaréspon kalayan saé kana latihan anu leres, tegas tapi lembut (penguatan positif). Tiasa waé sesah ka pecah bumi . Entong Chihuahua kabur sareng hal-hal anu anjeun henteu kéngingkeun anjing ageung ( Sindrom Anjing Leutik ), sapertos luncat kana manusa . Sanaos lucu pikeun anjing leutik 5 pon nempatkeun cangkéngna kana suku anjeun nalika anjeun angkat ti padamelan, éta ngamungkinkeun paripolah anu dominan. Upami anjeun ngantep anjing alit ieu janten milik anjeun pimpinan pimpinan éta bakal ngembangkeun seueur masalah kabiasaan sapertos timburu, agresi sareng anjing sanés sareng kadang-kadang sareng manusa, sareng bakal janten teu disangkal curiga ka jalma kecuali anu bogana. Nalika jalma asing aya, éta bakal mimiti nuturkeun unggal pamiluan, tetep sacaket mungkin. Hiji Chihuahua anu pimpinan pamimpin manusa na tiasa némbak barudak. Breed ieu umumna henteu dianjurkeun pikeun barudak, sanés sabab éta henteu saé sareng aranjeunna, tapi kusabab kaseueuran jalma ngubaran Chihuahua benten sareng anjing ageung, nyababkeun janten teu dipercaya. Kusabab ukuranana, urang sunda ieu cenderung diasuh sareng hal-hal anu urang manusa jelas-jelas ningali tingkah goréng pikeun anjing ageung katingali lucu sareng anjing leutik. Anjing leutik ogé condong leumpang kirang , sabab manusa nganggap aranjeunna ngagaduhan latihan anu cekap ngan kabur nalika siang. Nanging, jalan-jalan nyayogikeun langkung ti ngan ukur olahraga. Éta nyayogikeun stimulasi méntal sareng nyugemakeun naluri hijrah anu dipibanda anjing. Kusabab ieu, anakan leutik sapertos Chihuahua condong janten licik, bageur, pelindung sareng teu dipercaya ku murangkalih sareng manusa anu aranjeunna henteu terang. Chihuahuas anu janten pamimpin pak manusa na cenderung agrésif anjing. Pamilik anu sadar ieu sareng ngubaran Chihuahua henteu bénten tibatan aranjeunna bakal breed ageung, janten pamimpin bungkus anu jelas, bakal ngagaduhan watek anu béda, langkung pikaresepeun tina anjing alit anu saé ieu, mendakan éta janten rerencangan budak leutik anu saé.

Jangkungna, Beurat

Jangkungna: 6 - 9 inci (15 - 23 cm)

Beurat: 2 - 6 pon (1-3 kg)

Masalah Kaséhatan

Rawan rematik, slipped stifle, colds sareng permén karét. Ogé kagaringan kornea sareng glaukoma sekundér, kusabab panonna anu nonjol. Gains beurat gampang. Ati-ati sakitar produk beracun sapertos coklat atanapi pupuk. Ieu mangrupakeun breed anu leutik pisan sareng éta moal nyandak seueur pikeun ngaracunan aranjeunna. Chihuahuas sering dilahirkeun ngalangkungan bagian cesarean sabab anak anjing dilahirkeun kalayan huluna ageung ageung. Rentan ka patah tulang sareng kacilakaan séjén dina puppy. Sababaraha Chihuahuas ngagaduhan molera, bagian tina tangkorak anu henteu ditutup anu tiasa tetep kabuka sapanjang hirup. Hal ieu ngajantenkeun anjing rawan cilaka. Boga kacenderungan ngiuh sareng ngorondang kusabab leutik, muzzles pondokna. Rawan setrés, disababkeun ku anu gaduh kacenderungan pikeun ngubaran aranjeunna sapertos murangkalih alit. Sadaya anjing, bahkan anjing leutik, kedah ngaraos pamilikna mangrupikeun mahluk anu berpikiran kuat anu tiasa ngatur sadayana bungkus.

Panyakit anu sigana bakal ningkat diantara Chihuahuas nyaéta GME, anu singkatan tina Granulomatous Meningoencephalitis. Éta janten langkung sering di antara sirah Chis. Éta, dina waktos ayeuna, mangrupikeun panyakit sistem saraf pusat anu kirang dipikaharti anu dumadakan nyerang tanpa seueur peringatan. Éta aya kana tilu jinis: fokus (lesions dina uteuk atanapi tulang tonggong) multifokal (lesions dina duanana uteuk sareng tulang tonggong ogé panon) sareng optik (nyababkeun lolong. Aya sababaraha metodeu anu ayeuna pikeun ngubaranana ayeuna sareng anu terus diénggalan salaku langkung seueur panilitian anu dilakukeun. Sanaos padika pikeun ngontrolana di anjing-anjing anu salamet dua minggu kahiji, hanjakalna, henteu aya ubar anu leres. Éta tiasa janten remisi, sakapeung mangtaun-taun, tapi tiasa teras-teras nembus permukaan. Pangobatan, tés, jeung sajabana di awal pikeun leres diagnosa, biayana aya dina rébuan sareng seueur, seueur deui rébuan anu kedah diséépkeun salami taun-taun sésana dina kahirupan anjing. Sedengkeun GME lumangsung dina seueur katurunan anu sanés (umumna anakan kaulinan sanaos aya batur, aya sajumlah rongkah Chihuahuas sareng éta. Anu matak, sirah kijang Chihuahua henteu condong rentan ka GME, ngan ukur jinis sirah-apal.

Kaayaan Hirup

Éta anjing leutik anu saé pikeun kahirupan apartemen. Urang Chihuahua resep kana hawa haneut sareng henteu resep kana tiris. Aranjeunna peryogi rohangan sapertos anjing sanés. Kusabab éta leutik sanés hartosna aranjeunna tiasa dijaga dina daérah anu alit pisan.

Latihan

Sanaos pikabitaeun pikeun nyandak mahluk-mahluk ngeunah ieu, ieu anjing alit aktip anu peryogi leumpang sapopoé . Puter tiasa ngurus seueur kabutuhan latihanana, nanging, sapertos ka sadaya keturunan, ulin moal minuhan naluri primal maranéhna pikeun jalan. Anjing anu henteu kénging jalan-jalan sadidinten langkung sering nembongkeun rupa-rupa masalah tingkah laku , ogé masalah neurotik. Aranjeunna ogé bakal ngaraos raoseun anu saé di daérah terbuka anu aman tina timbel, sapertos halaman anu ageung dipager.

Harepan hirup

Sakitar 15 atanapi langkung taun.

ukuran sampah

Sakitar 1 dugi ka 3 anak anjing

Pangantenan

Mantel anu lemes sareng pondok kedah disikat lembut kadang-kadang atanapi ngan saukur diusap ku kaén anu beueus. Mantel panjang kedah disikat unggal dinten nganggo sikat bulu lemes. Mandi kadua jinisna sakitar sasasih sakali, jaga-jaga supados henteu kénging cai dina ceuli. Pariksa Ceuli rutin sareng jaga kuku dipangkas. Urang sunda ieu mangrupikeun héd rata.

Asalna

Ieu mangrupikeun breed pangkolotna di buana Amérika sareng breed pangleutikna di dunya. Asalna ka Méksiko, dimana éta nampi namina ti Nagara Méksiko Chihuahua. Éta ngan ukur dibawa ka Éropa dina akhir abad ka-19. Katurunan anu biasa ngawangun Chihuahua henteu jelas, tapi aya anu nyangka éta asalna ti Fennec Fox. Anjing-anjing éta suci pikeun bangsa India Pra-Columbian sareng piaraan ogé populér pikeun kelas luhur. Anjing-anjing éta dihargaan ukuranana sareng paling diuntungkeun pikeun sababaraha petani nalika beuratna handapeun 2-1 / 4 pon (1,3 kg).

Kelompok

Kidul, cocooan AKC

Pangakuan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amérika
  • AKC = Klub Kennel Amérika
  • APRI = Pendaptaran Piaraan Amérika, Inc.
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Buana
  • DRA = Dog Registry of America, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Kennel Club Inggris Raya
  • NAPR = Amérika Kalér Purebred Registri, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • NZKC = Selandia Baru Kennel Club
  • UKC = Klub Kennel Serikat
Maxwell, Milo sareng Matilda the Chihuahuas linggih dina jajaran dina lantai gandeng silih gigir. Sirah Milos didengdekkeun ka kénca sareng sirah Matildas didengdekkeun ka katuhu

'Kami ngagaduhan Stoli (katuhu) 3 taun ka pengker nalika kami kuliah di wétan deui di UNC. Gambar munggaran nyaéta yuswa 7 minggu na. Anjeunna Fawn jaket pondok sareng sable hideung. Nalika anjeunna janten sepuh, sable hideung luntur sareng anjeunna ampir sadayana corétan kecuali garis hideung dina buntutna. Urang kedah kerja keras ngajaga anjeunna tina teu kéngingkeun ' sindrom anjing leutik , 'Anu ngajantenkeun seueur cocooan cocooan sareng henteu dipikaresep ku jalma asing. Anjeunna kabeungkeut sareng seueur réréncangan sareng anggota kulawarga sareng kuring nyandak anjeunna ka kelas sareng kuring sareng dina beus. Kuring malah nyandak babysitting sareng abdi sareng anjeunna ayeuna SAYANG budak anu sanés sipat umum pikeun anjing leutik. Kusabab kerja keras urang ka ngarawatna siga anjing sareng sanés cocooan alit anu rapuh anjeunna pisan ogé kalakuanana sareng henteu ngaheureuykeun jalma sareng lingkungan anyar. Anjeunna ogé terang langkung ti 15 trik sareng resep performa! Stoli umurna 3,8 pon sareng umurna ampir 3 taun. Kakara leuwih sabulan katukang urang mutuskeun pikeun kéngingkeun babaturan sakelas pikeun Stoli anu ukuranana nyalira. Gambar munggaran ieu nyaéta Roxi dina 8 minggu sareng 15 ons. Anjeunna mangrupikeun Chihuahua anu panjang rambut sareng kedah dugi ka 3-3,5 pon sawawa. Rambutna anu panjang henteu bakal asak dugi umur yuswa 1 1/2 taun, sareng samentawis éta anjeunna bakal ngaliwat 'anak anjing uglies' anu mangrupikeun tahapan rumaja anu kagok pikeun kameumeutna anu dilapis panjang antara anak anjing sareng jas déwasa. Warna na sacara téh hideung hideung samak sareng kerah bodas sabagean sareng suku bodas. Anjeunna ogé ngagaduhan tanda anu tiasa masihan pola biru sareng hideung ka jaketna. Gén merle ngaluarkeun warna anu paling ageung tina bagéan hideung tina jasna ningalkeun warna abu / biru. Éta ogé mangaruhan warna panonna, anu warna biru marmer sareng coklat. Chihuahua merle dilarang tina sababaraha organisasi di sakumna dunya, tapi AKC tetep ngamungkinkeun pikeun éta dina acara cincin. Alesan pikeun ieu kamungkinan masalah kaséhatan pakait sareng gén. Tapi kami resep sakedik Roxi dugi ka maot sareng anjeunna leres-leres séhat sareng tumuh gancang! Leumpang ngurilingan kota sareng duaan ieu urang teras-terasan dieureunkeun dipenta naon anjingna sareng nyarios ka kami kumaha lucu aranjeunna. Nembe urang nguping murangkalih ngagorowok 'Mommy katingali aranjeunna ti Beverly Hills!' kusabab pilem Disney énggal. '

Anak anjing Chihuahua warna-warni ngagem kerah héjo anu ngagantungkeun tulang ageung sareng calik di gigir sato boneka anu mewah sareng di tukangeun cocooan tali.

'Ieu orok Chi urang, ti kénca: Maxwell (6 bulan), Milo (9 bulan) sareng Matilda (ogé 9 bulan). Sedengkeun Milo sareng Matilda aya di sisi gedé skala Chi dina 7 sareng 9 lbs., Maxwell aya dina ukuran langkung rata-rata sakitar 4½ lbs. Milo rada langkung seueur dina samping anu teu pikaresepeun dibandingkeun sareng dua anu sanés sareng kadang-kadang ngan ukur linggih sareng nonton anu sanésna maén. Anjeunna ogé rada teu aman anu urang damel sareng anjeunna. Aranjeunna sadayana resep pisan kumaha sareng teras hariwang pikeun ngabagi ciuman sareng aranjeunna manusa sareng silih sami. Kadang-kadang aranjeunna bakal ngagolér dina panonpoé anu saling mandi sareng mastikeun yén aranjeunna sadayana katingali sahadéna. Teras aranjeunna bakal ngaliut dina simbut, bantal, sareng sajabina nepi ka dikembangna ngan cekap raoseun teras teras angkat siang deui. Sedengkeun teu salah sahijina nyaéta ' alfa '(éta padamelan manusa, sanés ?!) awéwé kami, Matilda nyaéta anu paling bossy kaluar tina grup. Upami anjeunna hoyong maén, langkung saé anjeun maénkeun atanapi sanésna anjeun bakal kéngingkeun 'tendangan burit' dugi ka anjeunna réaksi. Bikangna has! (sareng leres, kuring tiasa nyarios éta kusabab kuring awéwé!: o)

'Kuring sok jalma-anjing ageung sareng leres-leres henteu resep anjing leutik . Nanging, nalika hoyong tambahan énggal di bumi kami, kuring ngayakeun riset breed sareng mendakan Chihuahua anu paling cocog sareng anu dipikahoyong ku anjing. Tétéla aranjeunna ngalangkungan harepan kuring nalika urang angkat ti hiji ka tilu urang Chihuahua dina 3 bulan pondok kalayan henteu aya kasieun pisan.

'Kuring parantos ningali acara Cesar Millan salami sababaraha bulan ayeuna sareng parantos mimiti nganggo seueur téhnikna. Nalika anak anjing kuring masih ngora sareng mangrupikeun padamelan anu biasa sakumaha biasana, kuring pikir ngagunakeun téknik ieu bakal ngabantosan aranjeunna janten sawawa saimbang. Tangtosna, langkung-langkung kuring nonton, beuki kuring diajar janten kuring ogé ' pimpinan pimpinan dianggo dina kamajuan. ' Anak anjing kuring parantos émutan salaku hasilna sareng salaku conto éta sakumaha anjeun tiasa tingali aranjeunna gampang 'pasang aksi-sanggup' pikeun poto. : o) '

Monyét anak anjing Chihuahua ngagolér dina bantal kembang kembang anu wungu sareng konéng

'Jasper mangrupikeun Chihuahua biru umur 9 minggu beuratna 1,4 lbs. Anjeunna mangrupikeun teror alit, tapi budak saé sadayana. '

Tiqi samak sareng bodas Chihuahua ngagoler dina ranjang sareng ningali wadah kaméra

'Monyét nyaéta Chihuahua umur 10 minggu. Anjeunna ngagaduhan nami Monyét kusabab anjeunna naék kana taktak kuring sepanjang waktos sareng muja pisang, janten panginten 'Monyét' leres-leres cocog sareng anjeunna. Anjeunna pisan, lucu pisan sareng pikaresepeun pikeun dipikagaduh. Anjeunna lengkep pad dilatih ayeuna sareng terang calik ! Anjeunna cicing sareng 2 déwasa, 2 nonoman (15 sareng 16) sareng 2 murangkalih alit (7 sareng 11) sareng anjeunna mikanyaah ka sadayana. Tapi, caket pisan ka kuring (Abdi 16). Monyet diperkirakeun beuratna sakitar 3 lbs. déwasa. Anjeunna pinter pisan sareng sopan santun, heran. Monyét pasti a lapdog sareng nuturkeun kuring di mana-mana !! Resep tunggang mobil sareng pisan ogé sosialisasi . Kuring kantos nonton Cesar Millan sakitar 3 taun ayeuna sareng parantos maca bukuna. Anjeunna endah pisan sareng parantos diajar pisan ka kuring ngeunaan psikologi anjing, anjeunna leres-leres idola kuring. Monyét nyaéta anjing anu saimbang sareng kuring ngajar budak ngora pikeun henteu boga pikiran milarian kuring atanapi cobian ngendalikeun kuring ku cara naon waé. Padahal manehna manja bosok, manehna terang saha bos . Abdi henteu tiasa ngabayangkeun hirup kuring tanpa Monyet alit kuring sareng gaduh sababaraha taun ka payun. Kuring ngan ukur bakal gaduh Chihuahuas aranjeunna mangrupakeun breed anu luar biasa sareng leres-leres kabagjaan anu dipiboga !! '

Boo Chihuahua hideung ngagoler dina simbut biru ngagurilap sareng ningali ka kénca luhur

'Ieu umur 8 bulan urang, 4,5-pon. Chihuahua Tequila. Kami nyauran Tiqi salaku landihan sareng kami resep pisan dugi ka maot. Anjeunna energetik pisan sareng kuring resep ningali daptar situs anjeun anu kedahna leumpang sapopoé . Seueur jalma mikir yén kusabab anjeunna alit pisan, anjeunna henteu meryogikeunana, tapi kalakuanana langkung saé nalika anjeunna laksana. Anjeunna sosial pisan sareng yakin yén saha waé jalma anu anjeunna ningali aya pikeun kapentingan nyalira petting anjeunna. Anjeunna henteu kantos diajar babakan, anu saé pikeun urang. Anjeunna damel saé sareng anjing sareng murangkalih anu sanés sareng pinter pisan! Kami tiasa ngajarkeun anjeunna kanggo lenggah, ngocok sareng dampal katuhu sareng kénca na, sareng 'lumampah lumayan' dina hiji minggu! Ieu anjeunna siap-siap ranjang di PJ-na. '

abu tur hideung Dane hébat
Close Up - Chihuahua coklat ningali ka wadah kaméra. The Words - Natalia Washington 2009 - anu overlay

Ieu Boo, Chihuahua hideung hideung dina umur 1 taun, beuratna 6 pon. Hideung padet sanés warna anu umum pikeun urang Chihuahua.

Anak anjing Chihuahua coklat linggih dina karpét sareng ningali ka anu bogana

Chihuahua déwasa coklat

Blondie the Chihuahua aya di abah di antara lalaki sareng awéwé anu dina motor. Sadayana nganggo helm sareng kacamata hideung

Anak anjing Chihuahua warna coklat

'Blondie, Chihuahua kami yuswa 9 taun sareng parantos naék sareng kami salami 5 taun. Blondie parantos numpak langkung 1000 mil. Kami nyandak anjeunna sareng kami dina perjalanan panjang. Upami urang liren tuang anjeunna anjeunna gaduh kantong anjeunna calik dina cicingeun bari urang tuang (tangtosna tuangeun anu dikempelkeun dina kantong kanggo anjeunna). Anjeunna anjing anu paling endah anu kantos dipimilik ku kuring. Anjeunna resep pisan sareng kami dimana waé urang indit. Kuring ngadamel kantong tunggang kulit sareng baju kulit pikeun anjing. Kuring ngajualna dina rally motor sareng anjeunna modél anu saé. Gambar anu kuring kirimkeun di candak ku réréncangan urang, kami dina perjalanan numpak Bonnie sareng Clyde di Louisiana. Anjing kuring anjing anu saimbang. Nyatana, urang nonton Cesar sacara rutin. Dina salah sahiji épisode na, anjeunna ngabantosan pasangan di California kéngingkeun anjingna, nyaéta Jack Russell,. Dina awal épisode éta anjing nganggo salah sahiji baju kuring anu dipésér dina eBay. Ku jalan kitu, kuring tukang ngasuh anjing jadi anjeunna bakal damel sareng kuring unggal dinten. '

Tingali langkung seueur conto tina Chihuahua

  • Daptar Anjing Campur Chihuahua
  • Daptar Anjing Panon Biru
  • Anjing Leutik vs Anjing Sedeng sareng ageung
  • Ngartos Paripolah Anjing
  • Anjing Chihuahua: Patung Antik Anu Dikoléksi