Émbaran Breeds Dog Pyrenees hébat sareng Gambar

Inpormasi sareng Gambar

A Pyrenees Ageung nangtung dina jukut katingalina bagja ku basa na kaluar.

Tacoma tina garis damel (kénca) sareng Tundra tina garis acara (katuhu) duanana damel salaku anjing penjaga kawanan.

Ngaran séjén
  • Anjing Gunung Pyrenean
  • Anjing Gunung Pyrenees
  • Anjing Pyrenean
  • Patou
Lafal

greyt pir-uh-neez Anak anjing Great Pyrenees ngagolér payuneun pager ranté dina jero rohangan anjing luar.

Paramban anjeun henteu ngadukung tag audio.
Katerangan

Pyrenees Ageung ogé katelah Anjing Gunung Pyrenean. Panjang anjing rada panjang tibatan jangkungna. Sirahna bentukna ngaganjel sareng makuta anu rada buleud sareng saimbang sareng sésa awak. Garis handap nyaéta tingkat. Muncung kira-kira panjangna sarua jeung tangkorak tukang. Tangkorakna sagedé jangkungna jangkung sareng pipi rata. Teu aya lirénna anu jelas. Irung sareng lambeyna hideung. Huntu minuhan dina gunting atanapi gigit tingkat. Soca coklat poék, sedeng ukuranana badami bentuk sareng miring. Coklat anu poék, Ceuli ngawangun V dibawa handap, rata sareng caket kana sirah, dibuleudkeun kana ujungna, sareng netepkeun rata-rata tingkat panon. Dada lumayan lega. Buntut anu alus bulu naék kana hock sareng tiasa dibabawa handap atanapi ka luhur dina tonggong nalika anjing bungah. Sakapeung aya tukang bajo dina tungtung buntut. The Great Pyrenees gaduh dewclaws tunggal dina suku payun sareng dewclaw dobel dina suku tukang. Anjing ngagaduhan jas dobel tahan cuaca. Mantel handapeunana padet, alus sareng ala, sareng jas luarna panjang, kandel, kasar sareng rata. Aya kandang dina taktak sareng beuheung anu langkung jelas dina anjing jalu. Aya buluan dina buntut sareng sapanjang tonggong suku. Lambang boh bodas padet atanapi bodas sareng tambalan samak, abu-abu serigala, coklat semu beureum atanapi konéng bulak.



Watekna

The Great Pyrenees mangrupikeun wali anu sanggup sareng maksakeun, bakti ka kulawargana, sareng rada waspada ka jalma-jalma asing - manusa sareng anjing. Ieu sering dianggo pikeun ngajaga ingon-ingon. Nalika henteu diprovokasi, éta tenang, sopan santun sareng rada serius. Wani, satia pisan sareng patuh. Lemah sareng asih ka jalma anu dipikacinta. Bakti ka kulawarga sanaos pangorbanan diri diperyogikeun. Éta lembut pisan sareng kulawarga sareng anak-anakna. Mangrupikeun pangsaéna pikeun barudak nalika digedékeun sareng aranjeunna ti anak anjing, sareng upami henteu dianggo salaku penjaga domba anu damel pastikeun sosialisasi éta ogé pikeun jalma, tempat sareng noises. Éta ngagaduhan sipat mandiri, sareng panginten tiasa dicobian ngadominasi hiji boga kirang aman atanapi lemah lembut , sareng / atanapi anu bogana ngarawat anjing siga anjeunna manusa, janten nekad atanapi daérah . Pamilik kedah teguh, tapi kalem , yakin sareng konsisten sareng anjing. Aturan netepkeun anjing kedah nuturkeun sareng lengket aranjeunna. The Great Pyrenees mangrupikeun padamel anu serius, tapi mandiri pisan. Sabar iraha palatihan Pyrenees Ageung, sabab meureun rada sesah. Upami ditingalkeun nyalira di jero bumi tanpa jumlah anu pantes latihan sareng atanapi kapamimpinan éta tiasa janten ngarusak . Pyrenees Ageung saé sareng sato non-anjing , sareng biasana resep ucing . Anjing-anjing ieu henteu ngahontal umur dugi ka umurna kirang langkung 2 taun. Sababaraha henteu saé tina tali sareng tiasa ngumbara jauh. Aranjeunna peryogi anu ngagaduhan anu ngartos sareng ngalaksanakeun dogmanship alam . The Great Pyrenees condong babakan pisan sareng sababaraha condong ngaleut sareng slobber.

Jangkungna, Beurat

Jangkungna: Jalu 27 - 32 inci (69 - 81 cm) Bikang 25 - 29 inci (63 - 74 cm) jangkung rata-rata, tapi sababaraha Pyrenees jangkung 40 inci (1 méter)
Beurat: Jalu tina 100 pon (45 kg) Bikang tina 85 pon (38 kg)

Chihuahua na poodle campuran pics
Masalah Kaséhatan

Rawan kembung , hip displasia, tulang kanyeri , patél mewah. Tiasa ngembangkeun masalah kulit dina cuaca anu panas pisan.

Kaayaan Hirup

Anjing-anjing ieu henteu disarankeun pikeun kahirupan susun sareng ngalakukeun anu pangsaéna sareng halaman ukuranana saukuran ageung. Aranjeunna peryogi rohangan, tapi adaptasi ogé pikeun kahirupan kulawarga. Aranjeunna henteu leres-leres aktip di jero rohangan, tapi peryogi latihan rutin di luar ruangan. Pager téh kedahna sabab aranjeunna tiasa ngumbara jauh milarian wates naon anu aranjeunna percanten mangrupikeun daérah na. Kirik aktip pisan sareng mungkin gaduh kacenderungan ngumbara atanapi kabur. Resep iklim tiis.

Latihan

Pyrenees peryogi seueur latihan pikeun tetep bentukna. Upami aranjeunna henteu aktip damel salaku wali kawanan, aranjeunna kedah dijantenkeun sadidinten, panjang leumpang gancang .

Harepan hirup

Sakitar 10-12 taun

Ukuran Litter

Kira-kira 6 nepi ka 12 anak anjing

anakan anjing pangalusna pikeun moro bajing
Pangantenan

Sikat rutin tina jaket ganda panjang bakal ngajantenkeun dina kaayaan anu saé, tapi diperhatoskeun ekstra nalika anjing ngucurkeun jas jero na anu padet. Mantel luar henteu mat kecuali aya burr, foxtail atanapi obyék luar anu nyangkut kana jas. Ieu tiasa janten masalah pikeun anjing damel di luar. Sababaraha pamilik milih nyukur jaket dina usum panas pikeun nyingkahan ieu tina kajadian, tapi ati-ati panonpoé . Mandi atanapi sampo garing hungkul nalika diperyogikeun. Great Pys héd sapanjang taun tapi seueur pisan sataun sakali.

Asalna

Pyrenees Ageung asalna di Asia Tengah atanapi Siberia. Urang sunda katurunan ti Hungaria Kuvasz jeung Maremma-Abruzzese . Pyrenees ogé saderek ti Bernard , nyumbang kana kamekaranana. Éta gaduh sejarah anu panjang salaku anjing penjaga domba. Anjing-anjing nuju jalan ka Éropa Pyrenees Ageung tetep di daérah pagunungan luhur dugi ka abad pertengahan, nalika urang sunda laun kasohor ku bangsawan Perancis salaku anjing penjaga. Dina akhir abad ka-17, unggal bangsawan Perancis hoyong gaduh hiji. Angkatan sareng kerah runcing sareng jaket kandel, Great Pyrenees ngajagaan domba rentan ti prédator sapertos srigala sareng biruang. The Great Pyrenees parantos kabuktosan janten breed anu serbaguna pisan dianggo salaku anjing nyalametkeun longsor, salaku tukang tarik, anjing kareta, salaku anjing pak dina perjalanan ski, wali kawanan, anjing perang, sareng salaku pendamping sareng bek kulawarga sareng harta banda. AKC sacara resmi ngakuan Pyrenees Ageung di 1933.

Kelompok

Flock Guard, AKC Gawe

Boston terrier tur campuran bulldog Amérika
Pangakuan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amérika
  • AKC = Klub Kennel Amérika
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • APRI = Pendaptaran Piaraan Amérika, Inc.
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Buana
  • DRA = Dog Registry of America, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Kennel Club Inggris Raya
  • NAPR = Amérika Kalér Purebred Registri, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • NZKC = Selandia Baru Kennel Club
  • UKC = Klub Kennel Serikat
Hiji awéwé nganggo baju nangtung di tukangeun anjing bodas ageung dina acara pose.

Tacoma (aka Taco) salaku anak anjing dina yuswa 12 minggu

Dua Pyrenees Ageung nangtung deui dina jujukutan sareng garis tangkal di tukangeunana.

Poto kahadean tina Majesta Great Pyrenees

Dua Pyrenees Ageung ngagoler di kebon caket tujuh domba susukan.

'Tundra (kénca) tina garis anjing acara, sareng Tacoma (katuhu) ti garis damel, duanana damel babarengan salaku penjaga kawanan di kebon. Tundra ngagaduhan mantel anu kandel pisan. Nalika damel, burrs sareng iteuk bray dina jasna sareng kedah dianggo atanapi diteukteuk. Tacoma, sabalikna, ngagaduhan jas anu langkung ipis. Masih kandel dibandingkeun sareng kaseueuran kaseueuran, tapi langkung ipis tibatan jaket acara Tundra. Burrs sareng iteuk henteu gampang ditéwak kana jasna. Tundra, ti garis acara, kirang waspada ka jalma asing tibatan Tacoma. Tacoma langkung gampang ngagogog ka jalma anu teu dikenal, anjeunna tetep jarak sareng bunderan di sakuriling jalmi atanapi tetep babakan sareng ngagogogkeun buntutna dina waktos anu sami. Tundra (tampilkeun garis) masih waspada ka jalma asing, tapi anjeunna langkung kamungkinan leumpang nepi ka dibélét dibanding Tacoma. Jarang pisan, Tacoma bakal ngadeukeutan muhrim pikeun dibébénjokeun. Anjeunna ngajauhan kajauhan, ngababakan, tapi henteu nunjukkeun tanda-tanda panyerang fisik. Peuting Tacoma sigana langkung dijaga tibatan Tundra Tundra bakal sering cicing dina hiji tempat sapeupeuting bari Tacoma bakal jalan-jalan batesan harta bumi sareng langkung, ngagogog sareng ngudag naon-naon anu saur anjeunna sanés. Kuring parantos ningali Tacoma ngudag rubah ti properti. Rubah kabur ngaliwatan pager, tapi henteu ku seueur. Hayamna aman wengi éta! Tundra bakal babakan nalika wengi sareng kuring parantos ningali anjeunna ngudag sato anu sanés milik, tapi henteu sakumaha seringna Tacoma. Duanana anjing cicing di luar sareng sapasang domba, dua kuda sareng bebas ngorondang sapeupeuting di unggal kandang hayam, manuk guinea sareng peafowl, anu aranjeunna ngajagi tina rubah, rakun , posum sareng skunk. Tanpa dua penjaga domba ieu kuring yakin kami moal gaduh manuk deui. Aranjeunna parantos ngahemat aranjeunna sababaraha kali. '

A Pyrenees Ageung nangtung di payuneun domba anu sirahna ngalawan kana dada anjing.

Hébat Pyrenees Tundra (tukang) sareng Tacoma (payun) ngawaskeun ingon-ingon domba

A Pyrenees hébat panting nangtung di jalan gigireun jalma.

'Kami mésér Osa, awéwé bikang, dina yuswa 2 bulan di 2008. Anjeunna pas sareng tilu domba sareng domba. Kami ayeuna gaduh tilu puluh domba, kalebet 11 domba dilahirkeun saprak akhir Nopémber. Poto ieu ilaharna paripolahna ngeunaan domba domba sareng hiji atanapi dua domba anu sanés. Anjeunna bakal nahan pose ieu dugi ka 30 menit atanapi langkung, sakapeung ku panon ditutup, sering ku panon dibuka, sareng sigana Budha pisan. Naha aya masarakat Great Pyrenees hébat anu terang kalakuan ieu atanapi parantos ningali anu sapertos kitu? Ieu anjing paling keren di dunya. '

Tundra the Great Pyrenees kaluar-jalan

Tingali langkung seueur conto Pyrenees Ageung