Émbaran Breeds Dog Hipedia sareng Gambar

Inpormasi sareng Gambar

Kulit samak anu bodas sareng hideungna Habaya linggih dina batu alit kalayan batu anu langkung ageung pisan di tukangeunana. Sungutna kabuka sareng létah kaluar

Coby, tukang pérak sabéyan Habaya umur 4 taun, poto kahadean tina MistyTrails Habaya

Ngaran séjén
  • Habaya
  • Anjing Sutra Havana
  • Bichon Habaya
Lafal

ha-vuh-NEEZ Anjing hideung saeutik ngagem abah nangtung di luar dina blacktop payuneun gedong perpustakaan konéng.

Paramban anjeun henteu ngadukung tag audio.
Katerangan

Upami henteu pernah dikerem, dipotong atanapi dirobih ku cara naon waé, urang Hépani masihan kesan kasar dina anjing alit. Suku kuat sareng ngamungkinkeun gerakan bébas sareng gampang. Soca poek sareng buntutna panjang ditutupan ku rambut panjang, sutra. Mantel anu bénten-bénten beda-beda ti anu wavy kana curly kana corded. Lambang kordél diaku ku AKC (American Kennel Club) sareng CKC (Canadian Kennel Club). The Hipedia mangrupikeun breed anu dilapis dua ku buuk lemes, duanana dina jas luar sareng jas jero. Mantel déwasa ngahontal 6 dugi 8 inci, sareng gaduh lampu herang mutiara. Sababaraha urang Hawa nyandak gén resesif anu pondok. Upami dua déwasa kalayan gén resésif ieu ngagaduhan runtah anak anjing , mungkin wae anak anjing bakal dilahirkeun jas lemes . Urang Habaya anu nganggo jas pondok henteu tiasa ditingalikeun, sabab éta mangrupikeun kalepatan serius dina arena acara. Sababaraha gaduh julukan urang Hipedia dilahirkeun sareng jas pondok Shinese. Rims panon, irung sareng biwir hideung hideung dina sadaya warna kecuali anjing coklat anu sajati. The Hipedia asalna warna naon waé, kaasup krim, emas, bodas, pérak, biru sareng hideung. Ogé parti sareng tricolor. Di Amérika Kalér, sadaya warna diaku teu aya anu resep kana hiji warna tibatan anu sanés. Hideung sareng coklat mangrupikeun warna anu pikaresep sareng seueur urang Amérika Kalér. A coklat Urang jawa kedah nahan sahenteuna saukuran 1 inci (2,6 cm) rambut coklat saukuran. Coklat ogé ngagaduhan panon héjo atanapi ambér. Di sababaraha nagara Éropa anjing hideung coklat sok teu dikenal, tapi anjing hideung parantos dikenal sababaraha taun, sareng anjing coklat ayeuna nembe dikenal. Kabiasaanana unik, lincah sareng ”springy, 'anu ngagentoskeun karakter suka bungah urang Habaya. Buntut dibabawa kana tonggong nalika gaiting. Breed ieu tina tipe fisik padet sareng konstitusi sora. Urang Hépin nyaéta kokoh, sareng bari anakan leutik, éta henteu kameumeut atanapi kaleuleuwihi.

Watekna

Hipedia mangrupakeun anjing pendamping alami, lemah lembut sareng responsif. Aranjeunna janten caket pisan sareng kulawarga manusa sareng saé pisan sareng murangkalih. Pisan marahmay sareng suka ulin ku tingkat kecerdasan anu luhur, anjing-anjing anu bageur ieu pisan marahmay sareng bakal akur sareng saha waé kaasup jalma, anjing , ucing jeung ingon-ingon séjén . Aranjeunna gampang ngalatih matuh. Anjing panasaran ieu resep niténan naon anu lumangsung. Éta sénsitip kana nada sora urang sareng moal ngupingkeun upami raos yén éta langkung kuat akalna tibatan anu bogana, tapi éta ogé moal ngaréspon disiplin anu parah. Pamilik kedah tenang, nanging ngagaduhan hawa kawenangan alami. The Habaya boga reputasi anu panjang janten anjing sirkus, sigana kusabab éta diajar gancang sareng resep ngalakukeun hal-hal pikeun jalma. Saeutikna condong babakan pisan, sabab aranjeunna tiasa diajar teu ngalakukeun ieu sanés sipatna babakan pisan. Langkung saé pikeun ngajar aranjeunna supaya henteu babakan teu perlu nalika aranjeunna masih ngora pikeun nyegah tina janten kabiasaan. Hipedia mangrupikeun anjing nonton anu saé, pastikeun ngingetkeun anjeun nalika datang, tapi bakal gancang ngabagéakeun tamu nalika éta ningali anjeun nampi aranjeunna. Sababaraha anjing anu teu acan disosialisasikeun leres tiasa nunjukkeun tingkat éraan sakitar jalma asing, tapi ieu sanés ciri urang sunda. Hipedia hirup pikeun unggal kecap sareng sikep anjeun. Aranjeunna kedah sanés isin atanapi agrésip —Lamun aranjeunna, éta mangrupikeun hasil tina a manusa anu henteu nyayogikeun kapamimpinan pak anu pantes sareng / atanapi henteu ngarawat anjing siga anjing, tapi manusa . Urang Hépémber nunjukkeun teu aya pengecut, sanaos ukuranana. Entong ngantepkeun urang Hépsi berkembang Sindrom Anjing Leutik .

tunjukkeun kuring gambar panyawat labrador
Jangkungna, Beurat

Jangkungna: 8 - 11 inci (20 - 28 cm)
Beurat: 7 - 13 pon (3 - 6 kg)

Masalah Kaséhatan

Ieu mangrupikeun breed umur panjang anu séhat pisan, nanging, sadaya urang sunda yuswa panjang tungtungna ngagaduhan masalah kaséhatan. Sababaraha rawan PRA (Progressive Retinal Atrophy), panon poodle, katarak katurunan juvenile, Chonrdodyplasia, luxation patellar (kneecaps dislocated), Legg-Calve Perthes Panyakit, jantung, masalah ati sareng ginjal, tuli unilateral sareng bilateral, Sebaceous Adentis (SA), sawan sareng kulit garing.

Kaayaan Hirup

Basa jawa saé pikeun kahirupan apartemen. Aranjeunna aktip pisan di jero rohangan sareng bakal beres henteu nganggo halaman. Urang jawa dilahirkeun cicing di bumi anjeun, sareng sanés di teras atanapi kennel, tapi dina waktos anu sareng, aranjeunna peryogi seueur latihan.

Latihan

Anjing leutik anu pikaresepeun ieu ngagaduhan permintaan rata pikeun olahraga. Breed ieu perlu dilaksanakeun dina sapopoé leumpang . Nalika leumpang pastikeun ngadamel keuneung anjing dina kalungguhan. Mangrupikeun naluri pikeun anjing pikeun hijrah unggal dinten sareng gaduh pamimpin, sareng dina pikiranana pamimpin ngarah jalan. Ieu penting pisan pikeun ngasuh piaraan anu saé, saimbang.

Harepan hirup

Sakitar 14-15 taun

Ukuran Litter

1 - 9 anak anjing, rata-rata 4

welsh corgi - campuran cardigan
Pangantenan

Pikeun piaraan, jas tiasa dipotong pondok pikeun perawatan anu langkung gampang. Upami mantel dijaga panjang kedah leres-leres disikat sareng disikat sahenteuna dua kali saminggu. Aya losion kanggo nyegah rambut tina beulah. Lambang korded peryogi perawatan khusus . Anjing henteu dilahirkeun nganggo jas ari. Mangrupikeun gaya rambut anu diurus. Anjeun tiasa tali jaket atanapi anjeun tiasa sikat jaket. Tanpa pangasuh manusa anjing-anjing jas bakal pabalatak. Mantel serelek ogé gaya dikawasa manusa. Klipkeun rambut anu langkung ageung ti antara sela-sela suku. Suku sorangan tiasa dipotong janten katingali buleud. Tembongkeun anjing peryogi langkung dandan. Aya sakedik henteu héd, janten rambut paéh kedah dipiceun ku sikat. Pariksa panon sareng ceuli sacara rutin. Upami ceuli henteu dijaga bersih éta rawan inféksi ceuli. Kaéndahan urang Hépani anu rapi nyaéta anjeunna masih katingali ngaganggu sareng teu paduli. Upami anjeun biasa anjing anjeun pikeun motong kuku ti umur anak anjing, anjeunna kedah nampi rutinna nalika déwasa. Huntu kedah disikat mingguan, sareng ieu ogé pangsaéna dimimitian salaku anak anjing. Breed ieu saé pikeun penderita alergi. Éta anjing anu henteu héd, hypo-allergenic. Nanging, urang Shinese (Hipedia dilahirkeun nganggo jas pondok) anu ngagaduhan jas langkung sapertos anjing rata-rata sareng tiasa dibandingkeun sareng Kukupu , naha héd. Dipercaya, tapi henteu acan 100% negeskeun, yén henteu sapertos anu Hhaha anu panjang rambutna, anu pondok nganggo rambut Sh pendek sanés hipo-alérenis sahingga sanés pilihan anu saé pikeun penderita alergi.

Asalna

Saatos révolusi Perancis, Kuba sareng Rusia, urang H Belanda ampir punah . Ayeuna jarang di Kuba, urang sunda parantos nyanghareupan krisis dugi ka taun 1900an, tapi ayeuna naék kana popularitasna, ngagaduhan sababaraha urang anu percaya ka urang sunda anu aktip ngampanyekeun pelestarianana di Amérika Serikat. Anjing ieu kalebet kulawarga anjing anu disebat Bichons . Kecap Perancis Bichon Frize ngandung hartos 'anjing fleecy' atanapi 'dog curly lap.' 'Bichon' nuduhkeun penampilan janggot tina breed, sabab kecap 'barbichon' hartosna sakedik janggot, sedengkeun kecap 'Frize' hartosna keriting. The Bichon Hipedia asalna di Kuba ti hiji breed baheula anu katelah Blanquito de la Habana (ogé disebut Habaya Silk Dog - mangrupikeun urang ayeuna punah). The Bichon Habaya ngahias sareng ngahirupkeun imah-imah urang Kuba bangsawan salami abad ka-18 sareng ka-19. Bichon lapdogs dibawa ka Kuba dina abad ka-17 ti Éropa aranjeunna adaptasi sareng iklim sareng adat kabiasaan Kuba. Antukna, kaayaan sapertos kieu ngalahirkeun anjing anu béda, langkung alit tibatan anu sateuacanna, kalayan jas bodas anu tékstur langkung sutra. Anjing ieu nyaéta Blanquito de la Habana. Dina abad ka-19, urang Kuba resep resep Poodles Perancis sareng Jérman, anu nyebrang sareng Blanquito anu aya pikeun nyiptakeun Bichon Habaya ayeuna. Dina kamekaran H basa Jawa, Blanquito langkung dominan tibatan Poodle. Bichon Hipedia asalna ti abad ka-19 (1800-11899). Éta teras dikembarkeun di Kuba sapanjang abad ka-20 (1900-1999) sareng mangrupikeun ingon-ingon / anjing pikaresep kulawarga Cuban. Pembiakan urang Heball di Amérika Serikat ngan dimimitian di taun 1970an. Dina taun 1960an seueur urang Kuba hijrah ka Amérika Serikat. Kaseueuran pangungsi Kuba netep di Florida sareng sababaraha nyandak ingon-ingonna (Hipedia). Peternak A.S., Bu Goodale nyalametkeun urang sunda tina punah. Anjeunna ngiklankeun dina makalah Florida, sareng mendakan dua atanapi tilu kulawarga imigran anu nyangking Habaya ti Kuba sareng makalah. Ti aranjeunna, Ibu Goodale ngagaduhan 6 Bichon Hipedia kalayan silsilah: bikang sareng 4 anak anjing awéwé, sareng lalaki anu teu aya hubunganana. Teras anjeunna tiasa kéngingkeun 5 deui lalaki ti Kosta Rika. Salaku urang sunda anu berpengalaman, Ibu Goodale mimiti damel sareng 11 anjing éta. Garis munggaranna mecenghul di 1974. UKC ngakuan éta di 1991. AKC ngakuan éta di 1996. CKC (Canadian Kennel Club) ngakuan éta di 2001. Kira-kira 1980, sababaraha urang sunda Jérman mimiti mendakan anak anjing anu dilapis ganjil dina litter sareng Hipedia biasa . Nalika anak anjing ieu déwasa aranjeunna henteu tumuh jas lengkep sapertos sampah anu sanésna. Aranjeunna gaduh bulu dina rok, buntut, suku, dada sareng ceuli - sésa rambut awak caket ngagolér. Aranjeunna anéhna ageung pisan janten jas lemes. Peternak ngariung sareng mendakan yén ieu kajantenan dina serat-serat basa H Nether sanés mangrupikeun kasempetan mutasi genetik dina hiji tempat sampah, tapi aya hal anu nyandak seueur Honesia salaku gén resesif. Anjing-anjing ieu disauran lemes-dilapis Habaya , tapi parantos ngajantenkeun nami Bahasa Sastra di mana waé sapanjang jalur. Habaya anu nganggo lapisan pondok henteu tiasa ditampilkeun atanapi tiasa dibibita, tapi éta séhat sampurna.

Kelompok

Cocooan

Pangakuan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amérika
  • AKC = Klub Kennel Amérika
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • APRI = Pendaptaran Piaraan Amérika, Inc.
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Buana
  • DRA = Dog Registry of America, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Kennel Club Inggris Raya
  • NAPR = Amérika Kalér Purebred Registri, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • UKC = Klub Kennel Serikat

Ngan ukur jalma-jalma Heball anu kadaptar sareng Original Habaya Club (OHC) anu tiasa didaptarkeun di UKC. The Habaya ogé diakuan ku American Rare Breed Association.

keeshond pomeranian campuran anak anjing kanggo diical
Tujuh urang Hébrani linggih sareng ngagoler dina bangku emper / bangku gudang sareng pager kai di tukangeunana

Jazz anu Hinting dilapis keriting kalayan mantel na didandan pondok.

Anak anjing hideung hideung coklat sareng bodas nganggo basa Inggris linggih dina latar beureum. Sungutna kabuka sareng létah kaluar

Awak di MistyTrails Habaya — Reo dina 1,5 taun, Conchita dina 1 taun, Purdy dina 4 bulan, Lucy sareng Splash dina 3 bulan, Sebastion dina 3 taun sareng Catreeya dina 4 taun

Urang Héb bodas linggih dina méja dandan anu katingali kontén sareng senang ku letah na nempel.

Anak anjing basa jawa yuswa 8 minggu, poto kahadean tina MistyTrails Habaya

hideung sareng tan coonhound dicampur sareng bluetick coonhound
Opat basa Hiwi anu warna-warni aya dina jukut. Tilu diantarana nangtung di luhur selang cai biru.

Zorro, dikintunkeun ku MistyTrails Habaya — Sire Zorro urang Spanyol. Anjing ieu leres-leres sasuai sareng standar CKC sareng AKC pikeun Habaya.

Urang H Bodas hideung bodas ngagolér gigireun Hépé bodas di buruan batu bendéra.

Conto parti coklat, bodas, biru pewter, sareng hideung hideung. Dua warna paling langka di urang jawa nyaéta pewter biru sareng coklat coklat. Warna-warna sareng hideung éta asalna sanés bagian tina standar breed. Poto kahadean tina MistyTrails Habaya sareng Elite Hipedia

Susu tina anak anjing Hapon anu tuang tina mangkok tuangeun dina lantai ubin bodas dina jero pulpén.

Pablo sareng Salida Salida mangrupikeun basa Jawa Kuba murni, diimpor sareng dipimilik ku Alida Wasmuth, poto kahadean tina MistyTrails Habaya

Propil Katuhu - A Hords Corded nangtung dina keusik sareng ningali

Hipedia tiasa gaduh hiji anak anjing dina hiji tempat sampah sapertos normal nyaéta 3, 4, atanapi 5 anak anjing. Genep dianggap sampah ageung pikeun urang Habaya. Kuring parantos ngagaduhan sababaraha litter 7-anak anjing, sababaraha litter 8-anak anjing sareng hiji sampah 9-anak anjing. Poto kahadean tina MistyTrails Habaya

Bodas anu nganggo hideung Heball ngagem busur dina cangkéng luhur na ngagolér dina bantal coklat dina méja anu ningali.

Heded corded MBIS CKC Grand Ch. Juara Ex / AKC / Intl Eddie Murphy di MistyTrails CGN, # 1 Anjing di Kanada. Poto kahadean tina MistyTrails Habaya Aug 2012

Catreeya dina yuswa 10 taun— 'Anjeunna mangrupikeun indung ti 11 anak anjing Juara sareng meunang Samaun Terbaik dina Acara Khusus. Anjeunna dibina ku MistyTrails Hipedia. ' Dipiboga tur dipikacinta ku Steven Ballantyne

Tingali langkung seueur conto-conto tina Hipedia

  • Anjing Leutik vs Anjing Sedeng sareng ageung
  • Ngartos Paripolah Anjing