Inpormasi Kembang Anjing Kangal sareng Gambar

Inpormasi sareng Gambar

Profil Katuhu - Anjing tan Kangal nangtung dina salju di gigir bumi tan.

Pascal Anjing Kangal Turki umur 2 taun hirup di Turki.

  • Maénkeun Trivia Anjing!
  • Tés DNA Anjing
Ngaran séjén
  • Coil
  • Karabash
  • Anjing Kangal Turki
Lafal

kahng al

Katerangan

Anjing Kangal mangrupikeun anjing ageung, kuat, beurat beungbeurat, anu ukuran sareng proporsi na parantos dikembangkeun sacara alami salaku hasil tina terus dianggo di Turki salaku wali ngalawan prédator. Sirahna ageung sareng sedeng lega kalayan ceuli serelek. Anjing Kangal anu saimbang proporsional rada panjang (diukur tina prosternum dugi ka titik imbit) tibatan jangkung (diukur tina layu kana taneuh), sareng panjang leg payun (diukur tina titik siku kana taneuh) kedah sami sakedik langkung ti satengah tina jangkungna anjing. Buntutna, anu biasana digulung, ngalengkepan siluét anu khas. Anjing Kangal gaduh jas dobel anu cukup pondok sareng rada padet. Anjing Kangal ngagaduhan topéng hideung sareng ceuli bulvety hideung anu bénten sareng warna awak sakujurna anu tiasa dibasajankeun ti dunungan dun dugi ka kulawu. Parut anu terhormat atanapi buktos-bukti cilaka anu akibat tina damel di lapangan henteu kedah dihukum.



Watekna

Anjing Kangal anu khas anu pangpayunna a anjing jaga wali sareng ngagaduhan watek anu khas sapertos anjing-waspada, téritorial sareng pertahanan sato ingon-ingon atanapi kulawarga manusa anu ngariung. Anjing Kangal ngagaduhan kakuatan, kagancangan sareng kawani pikeun ngahalangan sareng nyanghareupan ancaman ka domba domba sareng domba anu dijaga duanana di Turki sareng Dunya Anyar. Kangal Dogs langkung resep nyingsieunan prédator tapi bakal nangtung sacara fisik malahan nyerang upami diperyogikeun. Kangal Dogs gaduh ati-ati naluri anjing aneh tapi henteu biasana bajoang ka jalma. Aranjeunna rada ditangtayungan sareng jalma anu teu dikenal, tapi satia sareng sayang sareng kulawarga. Tujuan dina ngalatih anjing ieu nyaéta ngahontal status pamimpin bungkus . Mangrupikeun naluri alami pikeun anjing pikeun ngagaduhan mesen dina bungkus na . Nalika urang manusa hirup sareng anjing , urang janten bungkus aranjeunna. Sadayana bungkus damel bareng dina hiji pamimpin. Garis jelas dihartikeun sareng aturan diatur. Kusabab a anjing komunikasi karesahanana ku gerem sareng akhirna ngigel, sadaya manusa anu séjén KUDU langkung luhur dina urutan tibatan anjing. Manusa kedah anu nyandak kaputusan, sanés anjing. Éta hiji-hijina jalan anjeun hubungan sareng anjing anjeun tiasa janten kasuksesan lengkep.

tunjukkeun ka kuring gambar spaniel jago
Jangkungna, Beurat

Jangkungna: Jalu 30 - 32 inci (77 - 86 cm) Awéwé 28 - 30 inci (72 - 77 cm)
Beurat: Jalu 110 - 145 pon (50 - 66 kg) Bikang 90 - 120 pon (41 - 54 kg)

Masalah Kaséhatan

-

Kaayaan Hirup

Anjing Kangal henteu disarankeun pikeun kahirupan susun. Éta relatif teu aktip di jero rohangan sareng bakal ngalakukeun anu pangsaéna sareng sahenteuna buruan anu lega. Anjing Kangal sacara alami pelindung, tapi langkung 'jalma berorientasi' tibatan kaseueuran peternak ingon-ingon séjén. Anjing Kangal anu sosialisasi sacara umum henteu umum agrésip ka jalma, sareng khususna resep ka barudak-tapi urang sunda henteu mikawanoh wates harta banda. Éta bakal ngumbara, nyerang anjing nyasar, sareng tiasa agrésip pikeun manusa panyusud , utamina wengi. Anggar anu saé penting.

Latihan

Breed Ieu peryogi latihan sareng stimulasi méntal. Anjing damel kalayan acreage bakalan ngamalkeun diri ku cara ngaronda harta sareng mayungan ingon-ingonna. Anjing kulawarga peryogi leumpang sapopoé , jogging atanapi ngaji sareng sosialisasi di luar properti, sabab upami teu aya padamelan pikeun ngalakukeunana aranjeunna moal ngagaduhan latihan méntal sareng fisik anu cekap sareng janten sesah ditanganan. Nalika kaluar dina leumpang anjing kedah dilakukeun dina keuneung disisi atanapi tukangeun jalma anu nyekel kalungguhan, sapertos dina pikiran anjing pamimpin ngarah jalan, sareng pamimpin éta kedah janten manusa.

jack Russell sareng wates collie campuran
Harepan hirup

Sakitar 12-15 taun

Ukuran Litter

5 - 10 anak anjing

Pangantenan

Breed Ieu peryogi dandan saeutik. Mantel peryogi nyikat kaluar sacara tuntas salami usum héd dua kali sataun. Anjeun tiasa kabur kalayan sakedik merhatoskeun sésana taun. Anjing Kangal mangrupikeun musiman, héd beurat.

Asalna

Jalma-jalma Turki nyatakeun: Anjing Kangal mangrupikeun urang sunda kuno-jaga, panginten aya hubunganana sareng anjing-anjing jenis mastiff mimiti anu kagambar dina seni Asur. Urang sunda dingaranan pikeun Kacamatan Kangal Propinsi Sivas di Turki tengah dimana meureun asalna. Sanaon urang sunda parantos lami pakait sareng kulawarga Aga of Kangal, anu gaduh lahan ageung sareng pimpinan, mayoritas dikembarkeun ku warga désa anu bangga pisan kana kamampuan anjing pikeun ngajaga domba domba sareng domba ti sapertos prédator tradisional sapertos ajag, biruang sareng jackal. Isolasi relatif daérah Sivas-Kangal ngajantenkeun Anjing Kangal bebas tina kawin silang sareng parantos ngahasilkeun anakan alami anu kasaruaan luar biasa dina penampilan, watek sareng tingkah laku. Sanaos asal régionalna, seueur urang Turki nganggap Anjing Kangal salaku anjing nasionalna. Pamaréntah Turki sareng lembaga akademik ngoperasikeun kennel beternak dimana Kangal Dogs dikokolakeun sareng silsilah dijaga sacara ati-ati. Anjing Kangal parantos ditampilkeun dina perangko sareng koin Turki. Anjing Kangal munggaran dilaporkeun dina literatur anjing Éropa sareng Amérika Kalér ku David sareng Judith Nelson, urang Amérika anu diajar anjing nalika cicing di Turki. Nelsons ngimpor Kangal Dog kahijina ka Amérika Serikat di 1985. Anjing ieu, sareng impor saterasna, nyayogikeun yayasan pikeun Anjing Kangal di Amérika Serikat. Anjing Kangal sajati ti propinsi Sivas jeung kota Kangal.

Klaim anu sanés: urang sunda munggaran dikembangkeun di beulah kulon ku Charmian Steele sareng anu sanés di Inggris. Kangal anu mimiti asup ka Inggris dina taun 1965. Litter munggaran lahir di 1967. Anakan anu disebat Anatolian (Karrabash) Shepherd Dog. Teras, aya anu nyandak anjing pinto ti Anatolia sareng nyandak perselisihan sareng pembagian kana kleub, sareng pamisah antara peternak Kangal (Karrabash) sareng peternak Anjing Angon Anatolian.

Sababaraha urang nyatakeun sadayana anjing angon Turki mangrupikeun hiji breed, éta Angon Anatolia , Nanging Anjing Kangal Turki anu leres disebatkeun janten breed anu misah ti anjing domba domba Turki umum. Ékspor Anjing Kangal murni ti Turki parantos dikendali sareng ayeuna ampir dilarang. Kaayaan sajarah anu kapisah tina daérah Sivas-Kangal nyababkeun ngembangkeun Anjing Kangal salaku urang sunda anu béda, anu parantos dinyatakeun salaku Anjing Nasional Turki sareng harta nasional. Anjing-anjing Kangal Turki anu leres anu pangpayunna sareng pangutamana masih utami anu damel. Kangal Dog Club of America teras damel pikeun meringankeun larangan impor. Anjing impor dianggap penting pisan pikeun kontribusina pikeun kolam genetik di Amérika Serikat.

Kelompok

Kawajiban Kawali

husky malamute ajag campur anak anjing
Pangakuan
  • ACA = Asosiasi Canine Amérika
  • ACR = Pendaptaran Canine Amérika
  • APRI = Pendaptaran Piaraan Amérika, Inc.
  • CKC = Klub Kennel Buana
  • DRA = Dog Registry of America, Inc.
  • KDCA = Klub Anjing Kangal Amérika
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • UKC = Klub Kennel Serikat
Anjing Kangal dina parangko Turki warna pink. Anjing nangtung di jukut sareng aya imah bodas sareng hateupna beureum di tukangeunana.

Kangal Dog dina parangko Turki

Kangal Dog dina parangko Turki. Pandangan sisi anjing dina latar biru.

Ieu mangrupikeun cap Turki anu ngagambarkeun trik kopegi anu paling dipikanyaah ku Turki, anjing Kangal.

shar pei chow campur anak anjing
Kangal Koin dikaluarkeun ku pamaréntah Turki. Sawangan sisi anjing sareng buntut na nepi sareng anjing ningali deui

Koin Kangal dikaluarkeun ku pamaréntah Turki.

An Anjing Kangal Anjing nangtung dina salju sareng aya hiji awéwé di payuneunna nyepengan dahan anu daunna garing di dinya.

Pascal Anjing Kangal Turki umur 2 taun hirup di Turki.

An Anjing Kangal Anjing nangtung dina salju sareng éta ngaletak irung na

Pascal Anjing Kangal Turki umur 2 taun hirup di Turki.

Tingali langkung seueur conto Anjing Kangal

  • Gambar Anjing Kangal 1
  • Ngartos Paripolah Anjing
  • Daptar Anjing Penjaga
  • Daptar Anjing Jenis Wali Kawanan