Émbaran Kahijangan Anjing India India Asli sareng Gambar

Inpormasi sareng Gambar

Témbong ti gigir - Sawios abu sareng samak sareng Asal Amérika India India nangtung dina jukut ningali ka katuhu. Aya pager rantay, jalma sareng anjing sanés anu aya di tukangeunna.

Fang Anjing Asli India Amérika dina umur 2 taun

  • Maénkeun Trivia Anjing!
  • Daptar Anjing Campuran India Asli Asal
  • Tés DNA Anjing
Ngaran séjén
  • TEU
Lafal

NEY-tiv uh-MAIR-ih-kuhn IN-dee-uhn dawg

Katerangan

Anjing India Asli Amérika asalna dina dua ukuran anu béda, dua panjang jas rambut sareng dua kombinasi warna jas anu béda. Éta tiasa dibasajankeun warna tina pérak dugi ka hideung, kalebet jas warna kuya. Anjing anu nembongkeun jas kuya sareng dianggap suci pikeun Penduduk Asli Amérika. Lambangna tiasa pondok sareng padet, dua lapisan kandelna, anu jas handapeunana nyaéta angin sareng cai buktina, janten jas anu panjangna nganggo jas jero anu padet. Ceuli anu bijil sareng tegak, sirah lega sareng lébar antara panon ku sirah anu bentukna sudut sudutna turun kana moncong langsing. Panon buleud tina warna coklat dugi ka ambar. Aranjeunna almond ngawangun sareng kerikan intél anu ningali di dunya. Buntutna tiasa ditekuk sapertos dina Alaskan Malamute atanapi Siberian Husky, tapi standar breed anu pikaresep langkung condong kana buntut panjang anu ditetepkeun sakapeung sakedik atanapi tikungan tungtungna.



Watekna

Tingkat intél Amérika Asli India Anjing luhur pisan. Urang sunda ieu tiasa dilatih pisan sareng hoyong pisan ngabagjakeun sahabatna. Éta satia sareng pelindung kulawargana. Sosialisasi ogé pikeun nyingkahan éta isin ku batur. Anjing India Asli Amérika sacara lengkep didedikasikan pikeun anu gaduh manusa. Anjing Asli India Amérika mangrupikeun sato sénsitip anu cocog sareng otoritas teguh , tapi henteu karasa. Éta saé pisan sareng murangkalih sareng sato sanésna, kalebet anjing sanés, ingon ingon ingon ogé ingon ingon. Biasana a buritan 'TEU' bakal ngeureunkeun aranjeunna dina lagu maranéhanana. Éta sato anu serbaguna seueur dikerjakeun pikeun dianggo, sapertos narik batu luncur atanapi moro naon waé kaulinan anu anjeun pilih pikeun diburu. Tujuan dina ngalatih anjing ieu nyaéta ngahontal status pamimpin bungkus . Mangrupikeun naluri alami pikeun anjing pikeun ngagaduhan mesen dina bungkus na . Nalika urang manusa hirup sareng anjing, urang janten bungkus aranjeunna. Sadayana bungkus damel bareng dina hiji pamimpin. Garis jelas dihartikeun. Anjeun sareng sadaya manusa sanés KUDU langkung luhur dina urutan tibatan anjing. Éta hiji-hijina cara hubungan anjeun tiasa suksés.

naon a sungut kiw hideung
Jangkungna, Beurat

Beurat: 55 - 120 pon (25 - 55 kg)
Jangkungna: 23 - 34 inci (58 - 67 cm)

Masalah Kaséhatan

Hip Displasia

Kaayaan Hirup

Anjing India Asli Amérika henteu hadé ogé salaku anjing susun atanapi housedog total. Éta peryogi daérah pager di mana éta tiasa ngajalankeun sareng maén sakahayangna sareng henteu adaptasi ogé kana metode latihan peti 'tertutup peti'. Upami dikonci dina peti, panginten éta dihukum sareng henteu ngartos naon anu salahna atanapi naha éta dihukum. Halaman buruan ageung idéal. Breed ieu resep ker, ranjang anjeun atanapi dipan, atanapi dimana waé tempatna aya.

Latihan

Anjing India Asli Amérika peryogi latihan sedeng. Aranjeunna kedah dicandak dina sadidinten, panjang, gancang leumpang atanapi jogging. Nalika kaluar dina leumpang anjing kedah dilakukeun dina keuneung disisi atanapi tukangeun jalma anu nyekel kalungguhan, sapertos dina pikiran anjing pamimpin ngarah jalan, sareng pamimpin éta kedah janten manusa. Salaku tambahan, aranjeunna bakal nguntungkeun tina daérah anu lega sareng aman dimana aranjeunna tiasa ngajalankeun bebas dimana aranjeunna bakal ngaraoskeun kasaimbangan sadidinten. Tingkat énergi beda-beda ti hiji anjing ka anjing séjén, sapertos jalma-jalma, sadayana benten. Ngeunaan hiji anak ti 20 taun bakal janten jinis énergi 'lari lumpat' anu ngajantenkeun anjing luncur saé pikeun balap, tapi rata-rata éta anjing anu lemes pisan anu henteu meryogikeun seueur rohangan pikeun dijalankeun.

Harepan hirup

Kira-kira 14 nepi ka 19 taun

Ukuran Litter

Kira-kira 4 nepi ka 10 anak anjing

bichon frize sareng cavalier king charles spaniel mix
Pangantenan

NAID héd jaket na sataun sakali dina usum semi. Sikat jas nalika usum héd pikeun motong rambut anu teu dihoyongkeun di jero imah.

Asalna

Peternak NAID nyatakeun yén Native American Indian Dog® (NAID®) dipilih sacara selektif pikeun nyiptakeun penampilan sareng kagunaan anjing aslina ti Native Native. Anjing mangrupikeun hiji-hijina sato beungbeurat anu dimangpaatkeun ku Pribumi Amérika sateuacan urang Spanyol ngenalkeun kuda dina pertengahan taun 1500an sareng mangrupikeun bagian anu teu kapisahkeun tina kahirupan kampung. Anjing bakal narik travois anu ngangkut barang-barang kulawarga, moro sareng lauk, sareng mangrupikeun 'babysitter' kanggo murangkalih sareng sepuh nalika awéwé ngempelkeun buah sareng hérbal. Dokumén sajarah anu dikarang ku misionaris, jebakan, penjelajah sareng pengusaha nyatet kumaha kahirupan pikeun 'Pribumi' sareng anjingna sareng seueur gambar, lukisan sareng foto. Éta kana dokuméntasi ieu yén urang sunda didirikeun teras namina mérek ku Ibu Karen Markel, Majestic View Kennels, dina pertengahan taun 1990an. NAID® dinten ayeuna parantos kabuktosan janten breed anjing anu diaku sacara nasional sareng didaptarkeun anu nunjukkeun sipat-sipat pribumi Amerika anu dipikareueus ku anjing karuhunna. Aranjeunna kacida calakan, serbaguna, ngaraosan umur panjang anu dipanjangan sareng hypoallergenic. Éta dipaké salaku pendamping moro anu hadé, anjing terapi, anjing ngabantosan cacat, milarian sareng nyalametkeun sato, draf persaingan bobotoh, anjing skijoring sareng pendamping kulawarga anu luar biasa.

Anu sanés parantos nyatakeun yén anjing naon anu dijual salaku anjing India sanés ciptaan ulang. Asli anjing asli punah sareng parantos ti saprak aya panemuan fotografi. Urang India sorangan henteu ngagaduhan anjing murni. Éta anjing campuran. Kalayan datangna Éropa, anjing-anjing ieu janten interbred sareng anjing ti Éropa sareng nagara-nagara sanés. Kusabab anjing henteu pernah anjing murni, sareng kusabab teu aya anu ngaganggu diajar ka aranjeunna, mustahil pikeun 'nyiptakeun deui' aranjeunna. NAID mangrupikeun jinis anjing anyar anu dimimitian ku saurang peternak.

Sedengkeun anu sanés nyatakeun: 'Hiji anjing anu asalna ti Amérika kalér masih aya. The Anjing Carolina anu parantos DNA dites janten urang Amerika. Ogé, Naid TEU mirip anjing asli urang. Aranjeunna nyarupaan karya seni modéren romantisme pribumi sareng srigala. Ajag urang, anu ayeuna parantos DNA dites langkung coyote tibatan srigala asli henteu gaduh jas panjang sapertos kitu. Kaayaan hawa moal pernah ngijinkeun. Anjing lucu sanaos, namina saé, tapi leres-leres henteu akurat dina ngagambarkeunana. Aranjeunna diwangun tina fantasi barat ngeunaan Pribumi Amérika. '

Kelompok

Pribumi amerika

nunjukkeun ka kuring gambar chihuahua
Pangakuan
  • DRA = Dog Registry of America, Inc.
  • NAID - Pendaptaran Anjing India Asli
  • NKC - Klub Kennel Nasional
Dua anjing breed ageung handapeun méja di luar dina dek bari jalma tuang siang dina méja linggih dina korsi beureum

'Ieu mangrupikeun Anjing India Asli kuring, anu mangrupikeun anjing langka anu sami sareng anjing anu ngumbara sareng suku Pribumi.' —Anugraha Peternakan Mata Peuting Proyék Pelestarian Anjing India Asli

Panempoan payun - Sawijina, anteng katingali, bodas bodas sareng American Native American Dog linggih dina jujukutan sareng sirahna diiringkeun ka katuhu. Sisi irungna hideung sareng bagian tengah irung na warna pink.

Takoda aka 'Kodeu' Anjing India Asli Amérika dina umur 7 taun

Panon gigir - Ceuli-na nguping, kulawu kalayan samak bodas sareng Amérika Asli India Anjing nangtung dina batu payuneun emper. Aya liang payunna.

'Ieu Zakai Ashkii Elu Anjing Asli India Amérika dina umur 4 taun. Indungna nyaéta Hakata sareng ramana Paahuma. Anjeunna resep pisan sareng kaasih sareng resep naék kana ranjang sareng kuring sareng ngarangkul. Anjeunna mangrupikeun jam alarm anu hébat sareng bakal ngahudangkeun kuring nalika anjeunna terang waktosna kanggo kuring bangun ku nganiaya kuring atanapi ranjang kalayan pionna. Anjeunna wali putra abdi sareng janten kesel nalika kaluar tina paningal. Kuring parantos niténan anjeunna neuteup ka arah putra kuring parantos lami-lami saatos anjeunna angkat teras périodik bakal ningali sareng ngupingkeun arah éta sapanjang waktos anjeunna angkat. Anjeunna leher tina jalma asing, tapi sakali anjeunna kenal sareng jalma anjeunna ngantep aranjeunna masihan anjeunna seueur cinta sareng perhatian. Anjeunna resep gaduh beuteung na digosok sareng bakal ngantep anjeun ngalakukeun éta salami anjeunna tiasa kabur. Anjeunna resep ka luar, tapi hoyong sareng kulawarga ogé. ' Poto kahadean tina Kennel Lembah India

Ditémbak sirah sareng awak luhur - Bulu rambut panjang, perkétang, kulawu sareng Anjing Amérika India Asli bodas nangtung dina jukut sareng éta ngarep-ngarep. Panonna siga panon ajag.

Zakai Ashkii Elu Anjing India Asli Amérika dina umur 4 taun, poto kahadean tina Kennel Lembah India

Profil Kénca - Rambut panjang, guludug, kulawu sareng Anjing Amérika India Asalna bodas nangtung dina jukut payuneun pager ranté. Sungutna kabuka sareng létah na kaluar.

Zakai Ashkii Elu Anjing India Asli Amérika dina umur 4 taun, poto kahadean tina Kennel Lembah India

Samak anu beureum sareng Asal India Amérika Anjing linggih di luar dina salju sareng éta nuju katingali. Éta téh ngaléték irung sareng aya salju dina rarayna. Éta ngagaduhan tag tulang anjing biru ngagantung tina kerah na.

'Ate' Lowan, Anjing India Asli Amérika 10-lami. Ate 'resep ka salju ... sanaos ngan saukuran inci!' Poto kahadean tina Sacred Song India Dogs

Anak anjing hideung India hideung, hideung warnana hideung samak sareng bodas nuju calik dina simbut beureum, bodas sareng hideung di payuneun tembok kai.

Anjing India Asli Amérika dina umur 3 ½ minggu

Chihuahua nyampur sareng cocker spaniel
Anak anjing hideung hideung abu sareng bodas Asli Amérika Anjing India badé lungguh dina tikar héjo dina teras kai sareng payuneun panto ngageser kaca.

'Anjeun henteu tiasa leres nyarioskeun dina gambarna, tapi Blytala nuju linggih dina cai. Anjeunna resep kana cai . Anjeunna miceun mangkok cai kana wadah tuangeun sareng mimiti muter di dinya. Anu lucu, anjeunna benci mandi tapi resep maén dina cai hujan atanapi cai bokor cai !!! Blytala yuswa 10 minggu dina poto ieu. '

Samak kalayan Anjing India Amérika Asli bodas naék dina lantai ubin samak sareng di tukangeunna aya kulkas. Létahna nongkrong di belah katuhu sungutna sareng katingalina siga tokoh kartun konyol.

'Ieu Catori. Anjeunna mangrupikeun Anjing India Amérika Asli 7 bulan. Anjeunna pikaresepeun pisan sareng resep jalan-jalan. Kuring milampah anjeunna sakitar mil sapoé . Sanaon urang sunda na henteu dikenal ngajaga anjeunna pelindung anu saé. Anjeunna ati-ati di tempat anu teu dikenal sareng anjing séjén. Anjeunna resep ngabohong ku kulawargana sareng caket sareng urang. Anjeunna calakan pisan. Anjing-anjing ieu ngabeungkeut pisan ka anu bogana. Catori mangrupikeun kaputusan pangsaéna anu kuring kantos ambil. '

Tingali langkung seueur conto Anjing Asli India Amérika

  • Gambar Anjing India Asli Amérika 1
  • Gambar Anjing India Asli Amérika 2
  • Ngartos Paripolah Anjing