Pembroke Welsh Corgi Dog Breed Émbaran sareng Gambar

Inpormasi sareng Gambar

Tampilan sisi payun - Anca anu bagja, samak sareng anjing Pembroke Corgi hideung bodas linggih dina kokotor sareng kiripik kai ningali ka luhur sareng ka kaméra. Sungutna kabuka sareng létah kaluar.

Baozi the Pembroke Welsh Corgi dina yuswa 5 taun— 'Baozi mangrupikeun anjing énergi anu saé pisan, patuh, énergi tinggi anu akur sareng barudak.'

Ngaran séjén
  • Welsh Corgi
  • Corgi
Lafal

PEM anggo-welsh-KOR-give Dua samak sareng anak anjing Pembroke Welsh Corgi bodas bodas linggih dina lantai ubin tan sareng aya kantong kadaharan anjing di gigireunna.

Paramban anjeun henteu ngadukung tag audio.
Katerangan

Pembroke Welsh Corgi panjang (ku awakna dibandingkeun sareng suku), handap pikeun anjing taneuh. Tonggongna saleresna henteu langkung lami tibatan suku-suku anjing biasana suku na ngan pondok pisan dibandingkeun. Tangkorakna lega sareng rata di antara Ceuli. Peureupna sedeng. Topline nyaéta tingkat. Irung hideung hideung rahang nenggel dina gunting. Soca lonjong mangrupakeun warna coklat gumantung kana warna jas anjing. Rims panon hideung. Ceuli anu tegak ukuranana sedeng, rada langsing kana titik buleud. Suku pondok pisan. Suku bentukna lonjong. Dewclaws biasana dipiceun. Anjing sakapeung dilahirkeun tanpa buntut, sareng dock sakumaha pondokna nalika éta ngagaduhan buntut. Catetan: haram pikeun buntut dok di seueur bagéan Éropa. Mantel dobel ngagaduhan jas anu pondok, kandel, tahan cuaca ku jas luar anu langkung panjang, langkung kasar. Sababaraha Corgis dilahirkeun sareng jas anu langkung panjang disebat 'Corgi mengembang' atanapi 'Corgi panjang rambut.' Anjing-anjing ieu henteu ngajantenkeun standar tulisan sareng henteu tiasa ditingalikeun. Warna jas kalebet warna beureum, sable, fawn, hideung samak sareng tandana bodas. Sering aya panyiri bodas dina suku, dada, beuheung sareng bagian tina moncong.



Sababaraha bédana antara Pembroke Welsh Corgi sareng Cardigan Welsh Corgi nyaéta buntut Pembroke sering digoréng atanapi dipotong saatos lahir. Potong buntut haram di seueur nagara, komo di nagara-nagara mana légal, seueur jalma henteu milih tina motong buntut anu ninggali panjang. Sedengkeun Cardigan sacara buntutna buntut panjang sareng motong buntutna henteu ditampi dina standar tulisan. Pembroke biasana gaduh suku anu langkung lempeng sabab henteu panjang awakna sapertos Cardigan sirah Pembroke umumna langkung bentukna ngaganjel Ceuli langkung alit sareng langkung caket dibanding urang Cardigan ogé Pembroke condong langkung énténg tibatan Cardigan.

Watekna

Pembroke Welsh Corgi kacida calakan, satia, sanggup sareng daék nyenangkeun anu bogana. Corgis aktip pisan sareng saé sareng murangkalih salami anjing ningali manusa saluhureun anjeunna dina urutan rangkep. Pelindung sareng kokoh, aranjeunna ngajantenkeun penjaga anu hadé, sareng anjing pertunjukan sareng kataatan anu hadé. Awas ka jalma asing, éta kedah leres-leres disosialisasikeun sareng dilatih nalika masih ngora. Aranjeunna peryogi manusa na pikeun ngagaduhan tekad, pendekatan asih konsisten , ningalikeun kapamimpinan teguh tapi tenang kalayan ditangtoskeun manusa pikeun komunikasi anjing pikeun nyingkahan paripolah leuwih-pelindung salaku déwasa. Aranjeunna kadang nyobian jelema barung ku nipping dina keuneung aranjeunna, sanajan aranjeunna tiasa sareng kedah dilatih pikeun henteu ngalakukeun ieu. Pembroke condong babakan pisan sareng janten pangawas anu saé. Upami anjeun mendakan anjing anjeun ngagogog ka anjeun pikeun komunikasi, anjeun kedah nyumput anjing sareng ningali anjing anjeun kaahlian kapamimpinan . Anjing anu ngagogog ka anjeun ku cara éta nunjukkeun tanda-tanda masalah dominasi . Pawang manusa kedah komunikasi sareng anjing yén agrésipitas sareng anjing sanés mangrupikeun tingkah laku anu teu dipikahayang. Biasana saé sareng sato non-anjing . Entong Corgi dikembangkeun Sindrom Anjing Leutik .

Jangkungna, Beurat

Jangkungna: Jalu 10 - 12 inci (25 - 30 cm) Awéwé 10 - 12 inci (25 - 30 cm)
Beurat: Jalu 24 - 31 pon (10 - 14 kg) Bikang 24 - 28 pon (11 - 13 kg)

Masalah Kaséhatan

Rawan PRA, glaukoma sareng gangguan punggung. Gains beurat gampang. Entong kaleueuman upami janten gajih tiasa nyababkeun masalah deui.

Kaayaan Hirup

Corgis bakal beres di apartemen upami aranjeunna cukup laksana. Kalayan latihan anu cekap aranjeunna tiasa tenang di jero rohangan, tapi bakal aktip pisan upami aranjeunna kirang. Bakal beres henteu nganggo halaman salami éta dicandak jalan-jalan sapopoé.

Latihan

Anjing leutik anu alami aktip, aranjeunna kedah teras didorong pikeun tetep tetep. Aranjeunna kedah dilaksanakeun dina sapopoé, leumpang panjang . Nalika kaluar dina leumpang anjing kedah dilakukeun dina keuneung di sisi atanapi di tukangeun jalma anu nyekel kalungguhan, sapertos dina pikiran anjing pamimpin ngarah jalan, sareng pamimpin éta kedah janten manusa.

Harepan hirup

Sakitar 12-15 taun.

Ukuran Litter

Kira-kira 6 nepi ka 7 anak anjing

Pangantenan

Mantel lemes, sedeng, tahan cai gampang dijaga. Nyisiran sareng sikat ku sikat bulu anu pageuh, sareng mandi waé nalika diperyogikeun. Mantel héd dua kali sataun.

Asalna

Cardigan Welsh Corgi langkung lami tibatan Pembroke Welsh Corgi, kalayan Pembroke dikaluarkeun ti Cardigan. Kadua jinis Corgi tiasa janten katurunan ti Keeshond , Pomeranian , Schipperkes jeung Swédia Vallhund . Aya anu nyarios yén Cardigan anu langkung lami éta ti Cardiganshire dibawa ka dinya ku Kélt dina 1200 SM. Padahal, karuhun Pembroke diwanohkeun ku tukang tenun Flemish ka Kélt dina taun 1100-an. Naon waé pasualan na, Cardigan sareng Pembroke Welsh Corgis anu dikawin sareng dianggap jalma anu sami dugi ka 1934, nalika hakim pertunjukan panginten aranjeunna béda teuing sareng misahkeun kana dua jinis anu béda. Saatos aranjeunna dipisahkeun, Pembroke ngagaduhan popularitas sareng dugi ka ayeuna langkung populér tibatan Cardigan. Ngaran 'corgi' khusus pikeun jenis anjing di Cymreig (Welsh). 'Anjing' dina Cymreig (Welsh) mangrupikeun 'Ci' atanapi upami éta mutasi lemes 'Gi,' maka Corgi. Pembroke saleresna diaku ku AKC sataun sateuacan Cardigan. Cardigan diaku di 1935 sareng Pembroke di 1934. Corgis dianggo salaku supir sapi, pemburu hénmin sareng penjaga tegalan. Aranjeunna nyetir sapi ku ngagogog sareng nipping dina keuneung sapi tibatan ngan ukur ngagiring. Awéwéna handap anjing ngabantosan anjeunna ngagulung tina cara nyentak sapi.

Kelompok

Herding, AKC Herding

Pangakuan
  • ACA = American Canine Association Inc.
  • ACR = Pendaptaran Canine Amérika
  • AKC = Klub Kennel Amérika
  • ANKC = Klub Kennel Nasional Australia
  • APRI = Pendaptaran Piaraan Amérika, Inc.
  • CCR = Pendaptaran Canine Kanada
  • CKC = Klub Kennel Kanada
  • CKC = Klub Kennel Buana
  • DRA = Dog Registry of America, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • KCGB = Kennel Club Inggris Raya
  • NAPR = Amérika Kalér Purebred Registri, Inc.
  • NKC = Klub Kennel Nasional
  • NZKC = Selandia Baru Kennel Club
  • UKC = Klub Kennel Serikat
Tampilan sisi payun - Anca anu bagja, samak sareng anjing Pembroke Corgi hideung bodas linggih dina kokotor sareng chip kai ningali ka luhur sareng ka kaméra. Sungutna kabuka sareng létah kaluar.

Collins anak Corgi

Pandangan sisi - Suku cekak, kuping, samak sareng anjing Pembroke Corgi hideung bodas nangtung ngalangkungan permukaan kokotor. Tukangeunna aya bangku kai. Sungutna kabuka sareng létah kaluar.

Nemo the Pembroke Welsh Corgi dina yuswa 1 taun

beagle dicampur bulldog english
Bagian tukang panting, berkaki pondok, nguping, disamak sareng anjing Pembroke Corgi hideung bodas anu nangtung dina kokotor sareng kiripik kai. Aya bangku kai payuneunana. Éta ningali deui ka katuhu.

Nemo the Pembroke Welsh Corgi dina yuswa 1 taun

Panempoan payun - Lemah kana taneuh, samak sareng anjing Pembroke Welsh Corgi bodas nangtung dina trotoar. Éta ngarep-ngarep sareng éta panting.

Nemo the Pembroke Welsh Corgi dina yuswa 1 taun

Tutup panempoan payun - Anak hideung bodas kalayan tanin Pembroke Welsh Corgi anak anjing ngagolér dina undakan batu sareng di tukangeun éta mangrupikeun pepelakan. Sirah Corgis Dengdekkeun ka kénca sareng éta katingali ka payun. Sungutna muka.

Lucy nu Pembroke Welsh Corgi

Panempoan payun - Sawo tricolor, hideung bodas, anjing berkaki pondok nangtung dina karpét ningali ka payun.

Ieu Chip, anak anjing Pembroke Welsh Corgi anu tricolor.

Samak sareng Pembroke Welsh Corgi bodas ngagugulung tukangeun tilu domba di kebon. Aya awéwé anu nangtung di tukangeun aranjeunna nalika Corgi ngalir ngurilingan sato patani.

'Abby mangrupikeun Pembroke Welsh Corgi urang anu ditingalikeun di dieu dina umur sataun. Anjeunna lucu pisan sareng lemah lembut, sareng saé sareng incu. Anjeunna resep ngintip kana cangkéng sareng nyobaan dijaga diangon di bagéan buruan. Bapana nyaéta Cowboy Giz sareng indungna Katy Get Ur Gun. '

Tampilan Profil Kénca ngalangkungan pager kawat- Anu panting, samak sareng Pembroke Welsh Corgi bodas nangtung di sawah sareng katingali ka kénca.

Clarabel bangga dipidangkeun di dieu kéngingkeun gelar pangantenanna anu mimiti yuswa 9 bulan.

Hiji awéwé nganggo kaos burgundy anu aya tulisan - The Lucu Ladang - anu tuur gigireun samak sareng anjing Pembroke Welsh Corgi bodas nganggo pita héjo sareng tihang anu tungtung na dina panangan na. Aya bonéka domba mewah di gigireunna.

Clarabel the Pembroke Welsh Corgi nalika ngelingan

Kulit samak anu nganggo Pembroke Welsh Corgi bodas linggih dina peti anu aya pita héjo. Kandangna disimpen dina daérah palataran tukang kendaraan. Aya cocooan héjo héjo payuneun kandang sareng kantong tangan kulit sareng kendi cai kénca.

Clarabel the Pembroke Welsh Corgi kéngingkeun gelar angonna anu munggaran yuswa 9 bulan

Samak sareng Pembroke Welsh Corgi bodas bobo dina karinjang anyaman.

Clarabel the Pembroke Welsh Corgi balik ka bumi saatos dinten anu suksés

Clarabel the Pembroke Welsh Corgi tuckered kaluar wengi

Tingali langkung seueur conto Pembroke Welsh Corgi

  • Anjing Leutik vs Anjing Sedeng sareng ageung
  • Ngartos Paripolah Anjing
  • Angon Anjing
  • Corgi Dogs: Figurines Vintage Anu tiasa Dikumpulkeun