Émbaran Breeds Anjing Tamaskan sareng Gambar

Inpormasi sareng Gambar

Sisi katuhu payuneun Anjing Tamaskan kulawu, hideung bodas anu nangtung di luar, éta di payunkeun, sungutna muka sareng létah na nongkrong. Éta ngagaduhan Ceuli perk alit sareng irung hideung. Anjing siga ajag.

Poto kahadean tina Tamaskan Dog register

  • Maénkeun Trivia Anjing!
  • Tés DNA Anjing
Katerangan

Anjing Tamaskan mangrupikeun anjing damel anu ageung sareng sapertos kitu atos katingal atlit pikeun éta. Sarua ukuranana sareng misanna angon Jerman, urang Tamas gaduh penampilan sapertos serigala sareng jas kandel sareng buntutna lempeng, semak-semak. Éta ngagaduhan tilu warna utami warna abu-abu, abu-abu ajag sareng kulawu hideung. Soca konéng ngalangkungan amér sareng coklat, sanaos panon entéh jarang pisan.

Watekna

Urang Tamas mangrupikeun anjing kulawarga anu saé, lembut sareng barudak sareng nampi anjing sanés. Kacerdasanna anu luhur ngajantenkeun anjeunna janten anjing kerja anu hadé sareng urang Tamas parantos dipikaterang ngalangkungan agility sareng kataatan ogé balap mobil. Anjing bungkus ieu resep henteu kénging nyalira salami waktos anu lami. Éta langkung cocog pikeun perusahaan manusa atanapi anjing sanés. Pastikeun anjeun pamimpin pak anjing ieu, nyayogikeun seueur latihan méntal sareng fisik sadidinten pikeun nyingkahan pipisahan kamelang . Tujuan dina ngalatih anjing ieu nyaéta pikeun ngahontal status pamimpin pak. Mangrupikeun naluri alami pikeun anjing pikeun ngagaduhan mesen dina bungkus na . Nalika urang manusa hirup sareng anjing, urang janten bungkus aranjeunna. Sakabéh bungkus gawé bareng dina hiji pamimpin. Garis jelas dihartikeun. Anjeun sareng sadaya manusa sanés KUDU langkung luhur dina urutan tibatan anjing. Éta hiji-hijina cara hubungan anjeun tiasa suksés.



Jangkungna, Beurat

Jangkungna: Jalu 25 - 28 inci (63 - 71 cm) Bikang 24-27 inci (61 - 66 cm)
Beurat: Jalu 66 - 99 pon (30 - 45 kg) Awéwé 50 - 84 pon (23 - 38 kg)

Masalah Kaséhatan

Epilepsi didiagnosis dina 3 anjing, tapi ku beternak ati-ati, garis anu ngalaksanakeun ieu henteu kénging dibibita. Ogé aya sababaraha anjing anu parantos dipendakan salaku operator Degenerative Myelopathy (DM), janten ayeuna aranjeunna DNA nguji sadayana anjing beternak pikeun DM pikeun nyegah panyawat panyakit genetik. Karuhun Husky sareng Domba Jérman duanana kaserang panyakit hippplasia sareng ngajaga tina daptar Tamaskan ieu negeskeun yén sadaya saham beternak dicetak sateuacan kawin sareng aranjeunna dugi ka ayeuna ngajaga rata-rata breed anu saé tina 8.1

Kaayaan Hirup

Anjing Tamaskan henteu disarankeun pikeun kahirupan susun upami ditingal nyalira salami waktos anu lami tiasa janten ngaruksak atanapi nyobian kabur. Aranjeunna kedah gaduh kebon ageung atanapi sahenteuna kéngingkeun ngaji gratis unggal dinten.

Latihan

Anjing Tamaskan aktip pisan sareng peryogi seueur latihan, kalebet a sapopoé, panjang, jalan gancang atanapi jogging. Aranjeunna tiasa dileupaskeun tina timbal sareng bakal balik deui upami dilatih. Aranjeunna peryogi ngaji gratis sareng ogé latihan pikiran sabab calakan pisan. Kaseueuran Anjing Tamaskan gampang dilatih tapi sering nekad. Éta tiasa dianggo dina Agility, Taat, Gaya Bebas Musik sareng Narik.

Harepan hirup

Rata-rata 14-15 taun

Ukuran Litter

Kira-kira 6 nepi ka 10 anak anjing

Pangantenan

Anjing Tamaskan peryogi dandan sakedik panginten sikat anu saé saminggu sakali sareng langkung-langkung nalika moulting.

Asalna

Anjing Tamaskan asalna ti Finlandia. Anjing jinis Husky diimpor ti Amérika Serikat dina awal taun 1980an. Ieu dicampur sareng anjing sanés anu kalebet Husky Siberia , Alaskan Malamute sareng sajumlah leutik Angon Jérman . Tujuanana nya éta pikeun nyiptakeun anakan anjing anu katingalina sapertos ajag sareng ngagaduhan kecerdasan anu luhur sareng kamampuan kerja anu saé. Anyar-anyar ieu, pikeun ningkatkeun pidangan garis getih, anjing-anjing sanés anu asalna tina jinis Husky dilebetkeun kana program pembibitan. Ayeuna kolam renang gén parantos diperpanjang, peternak Tamaskan tiasa ngajantenkeun ngan ukur Tamaskan ka Tamaskan sahingga nyiptakeun anjing anyar. Karesep kana Anjing Tamas parantos laun ningkat sareng ayeuna aya Anjing Tamaskan di Inggris, Amérika Serikat sareng di panjuru Éropah, kalolobaanana kusabab usaha The Tamaskan Register, badan pendaptaran resmi.

Kelompok

Artik

Pangakuan
  • ACA = Asosiasi Canine Amérika
  • APRI = Pendaptaran Piaraan Amérika, Inc.
  • DRA = Dog Registry of America, Inc.
  • TDR = Daptar Anjing Tamas
  • Ngartos Paripolah Anjing