Nalika C-bagian diperyogikeun, Whelping Puppies

Ngabantosan sareng Ngasuh Anak anjing

Ditulis ku MistyTrails Habaya. Poto kahadean Deanna sareng Katie ti Victoria, B.C., Kanada, sareng MistyTrails Habaya.

Sababaraha sabab maotna neonatal nyaéta berkepanjangan, hypoxia sareng distocia. Éta tiasa fisiologis sareng bahkan tingkah laku, atanapi bahkan ti lingkungan. Sababaraha maot anak anjing tina masalah genetik atanapi inféksi. Panilitian nunjukkeun yén 20 dugi 30% sadaya anak anjing dilahirkeun maot sateuacan yuswa genep bulan paling kusabab maot neonatal.

Upami intuisi anjeun nyarios yén aya anu henteu maju numutkeun pamikiran anjeun tina NORMAL, milari naséhat hewan. Pikeun ngahindaran maot anak anjing, anjeun kedah damel agrésif sareng dokter hewan anjeun dina tanda mimiti masalah kuli. Kuring salawasna mamatahan jalma pikeun indit nganggo GUT PERASAAN na. Nyeri sareng kahariwang, kalebet setrés indung anu ngarugikeun anak anjing anu bakal lahir, janten jaga bendungan tetep tenang. Éta ogé saé terang yén sababaraha dokter hewan bakal naros KA ANJEUN naon anu anjeun pikahoyong. Seueur dokter hewan bakal ngantepkeun panggero pikeun bagian C dugi ka anjeun sabab anjeun terang anjing anjeun. Kuring yakin aya sababaraha masalah hukum sareng alesan pikeun dokter hewan resep ka klien nelepon. Hiji hal anu kuring anggap mangpaat nyaéta ngarobah patarosan ngeunaan dokter hewan anu kuring naros ka Anjeunna, 'Naon anu anjeun lakukeun Upami ieu bendungan ANJEUN?'



Kunaon Cesarean?

pitbull irung biru sareng campuran bulldog amerika

# 1 Anjing-anjing éta henteu tiasa nganteurkeun, kusabab seueur alesan, kalebet ukuran anak anjing, ukuran sareng bentuk panggul, atanapi bahkan anak anjing dina posisi anu goréng tiasa nyebat bagian C gancang pikeun ngahémat sampah.

# 2 Rahim Rahim - Naon waé tanda-tanda marabahaya fétus panginten anjeun hoyong gancang nimbangkeun bagian C. Henteu sadayana kuli ngakibatkeun kalahiran alami. Sababaraha tanda setrés janin kalebet héd hideung, beureum atanapi héjo, anu sering hartosna plasénta parantos coplok, atanapi aya debit janin (duanana tiasa nunjukkeun masalah).

Bagian C henteu kedah dilaksanakeun Sateuacan tanggal tanggungan bendungan, éta langkung saé kanggo ngantosan dugi buburuh, ATAWA suhu turun di handap 99°F sareng tetep handap. Waktos bagian C-bagian penting pisan pikeun salamet anak anjing.

Salawasna émut, bagian C tiasa janten hal anu saé, sareng janten SANGGIH rewarding pikeun anjeun sareng dokter hewan anjeun.

Obat anu dibéré pikeun C-bagian langkung lemes sareng langkung aman tibatan anu dibéré pikeun sababaraha operasi, sabab naon waé anu dipasihkeun ka bendungan bakal di bawa ka anak anjing liwat plaséntas, janten dokter hewan nganggo cukup pikeun ngajantenkeun bendungan éta raoseun, tapi éta henteu bakal karasa kana anak anjing. Éta kedah janten jinis anu ngamungkinkeun pikeun gancang sembuh, sareng henteu gaduh épék anu berkepanjangan.

Béjakeun ka dokter hewan anjeun, JANGAN nganggo ketamine valium (ket-val), sabab lebet kana anak anjing, sareng peryogi 20 menit pikeun ngahudangkeun deui anak anjing. Ieu goréng pisan pikeun anak anjing. Propofol ayeuna, sajauh ieu, nyaéta ubar bius anu pangsaéna pikeun bagian C. Disarankeun anjeun ngawartosan dokter hewan anjeun pikeun masihan propofol sabab éta ngan ukur sababaraha menit, teras masker aranjeunna nganggo és-o-florin tina mesin bius (atanapi HANYA topéng dugi aranjeunna bobo). Bédana sareng propofol dibarengan ku masking nyaéta anak anjing kaluar nangis, sapertos dina kalahiran alami.

Isoflurane, sanaos langkung awis, ogé tiasa dianggo. Éta aman, sareng henteu dimetabolismena dina cara anu sami sareng halothane atanapi methoxyflurane. Wakeup waktos kanggo bendungan ampir caket saatos pangobatan anu badé dieureunkeun. Pastikeun ngobrol sareng dokter hewan anjeun ngeunaan naon anu pangsaéna pikeun bendungan anjeun.

Anjing kembang bodas leutik ngagoler dina méja sareng aya dua perawat nyiapkeun anjing kanggo operasi.

Bendungan dina kasusah, anu parantos diputuskeun pikeun ngalakukeun bagian Césarea, mimiti dibéré sababaraha 'ubar senang,' kalebet ubar anu atropin sulfat, anu ngabantosan tingkat denyut jantung janin. Intravena dilebetkeun kana biasana suku payun, sareng sering anjeunna dibéré cairan. Seueur bendungan anu dina kasusahan dikeringkeun ogé. IV ogé ngabantosan tekanan darah normal.

Beuteung anu dicukur ageung anjing hamil anu nuju disiapkeun kanggo ngalahirkeun di kantor dokter hewan.

Persiapan kanggo operasi. Bendungan dibersihkeun sareng dicukur DULU janten dibius. A beberesih ahir dilakukeun sateuacan operasi.

Anjing aya dina lambaran biru sareng dokter ngalahirkeun anak anjing.

Sisi ti pubis ka umilicus parantos réngsé. Dina sababaraha kasus sareng anak anjing ageung, sareng nalika rahim ageung teuing, sayatan tiasa diperpanjang.

Bendungan ogé ditutup sareng dijaga haneut, ngawatesan daérah anu kakeunaan. Anjeun henteu hoyong kéngingkeun bendunganana teuing tiis. Ngalaan rahimna kana hawa tiasa nyababkeun hipotermia, utamina dina alit atanapi parantos tiis sareng di bendungan shock.

Tanduk uterus teras ditarik.

Jack Russell boston Terrier campuran anak anjing pikeun dijual
Dokter ngalaksanakeun bagian c dina anjing awéwé. Klaksonna kaluar dina méja sareng dua wanoja sanés anu ningali.

Sayatan dilakukeun dina rahim pikeun ngamungkinkeun gancang ngaleungitkeun anak anjing.

Staf sékundér nangtung di panto pikeun néwak anak anjing sareng condong kana kabutuhan saharita sareng hirup deui.

Dokter hewan sareng asistén di ruang operasi teu aya hubunganana sareng anak anjing saatos aranjeunna kaluar.

Pananganna pinuh, pastikeun SADAYANA jaringan plaséntal dihapus. Éta ogé kedah nutup sayatan.

Upami teu aya komplikasi ageung, aliran susu henteu kapangaruhan ku operasi, sareng pembibitan kahareup henteu kapangaruhan.

Dokter ngalaksanakeun bagian c dina anjing awéwé sareng aya susukan anu mawa anduk bari awéwé kadua ningali. Anjing

Dina jero bendungan saatos bagian C. Daérah anu riak nyaéta tanduk uterus.

Bagian jero bendungan saatos bagian c. kalayan kecap anu dilapis anu ngajelaskeun masing-masing bagian.

Pernah ninggalkeun bendungan tanpa jaga saatos aranjeunna ngagaduhan Cesarean. Sababaraha dokter hewan nyusun bendungan béda-béda. Punten diskusikeun sareng dokter hewan anjeun ngeunaan jahitan internal. Dina jangka genep bulan urang gaduh dua urang sunda nyerat sareng nyatakeun bendunganna parantos muka jahitanna, sareng jerona na murag. Kuring parantos ngabahas ieu sareng dokter hewan kuring sareng anjeunna nyarios yén teu mungkin pikeun ieu kajantenan ku cara anjeunna ngajait aranjeunna. Mangrupikeun hal anu matak pikahariwangeun, sanaos, écés henteu sadayana dokter hewan nyusun sami. Dina dua kasus dimana bendungan ngabéréskeun jahitanna duanana maot.

Dua perawat sareng peternak nona nangtung di sakuriling hiji pulau di kantor sareng aranjeunna meresihan anak anjing anu énggal kalayan anduk.

Sababaraha anak anjing anu dilahirkeun ti Cesarean alon-alon datang. Ieu gumantung kana tingkat setrés sareng sadaya kaayaan. Kru kebangkitan kedah bertindak gancang, sabab ALL anak anjing dilahirkeun dina menit. Nalika aranjeunna kaluar, staf kebangkitan ngaleungitkeun sacs, motong tali, sareng mimiti nyobian supados sadayana bernafas. CPR, sungut-to-sungut, sareng agrésif handap-dimimitian. PANAS, teras-terasan nganggo anduk tina anget ogé diperyogikeun. Pikeun bagian C, anak anjing tiasa dugi ka satengah jam pikeun nyetél sareng napas nyalira.

cavalier king charles spaniel jerman angon campuran
Dua perawat anu nangtung di sakitar tabel pulau di kantor dokter hewan sareng aranjeunna meresihan anak anjing anu nembé dilahirkeun.

Ngahudangkeun deui anak anjing-nalika anak anjing mimiti ngambekan sareng nangis, éta mangrupikeun SENENG SELAMAT pikeun tim kebangkitan.

Tampilan luhur tina lima anak anjing coklat sareng hideung anu anyar lahir anu ngagolér dina simbut.

Pups dina kotak haneut

Sisi kénca anjing awéwé bodas anu bobo dina simbut bari 5 anak anjing hideung hideung samak tuang.

Saatos anak anjing dihasilkeun deui aranjeunna dilebetkeun kana kotak haneut sareng bendunganana dibawa kaluar. Gusi na dipariksa nepi ka warna pink, sareng suhuna kedah diangkat deui.

Sababaraha bendungan ngahirupkeun deui dina sapuluh menit, aya anu peryogi sajam, tapi, pas anjeunna tiasa nahan sirah na, suhu naék, sareng permén karét berwarna pink, anjeunna langsung tiasa balik ka bumi sareng ngarawat anak anjing na. Pangawasan anu luar biasa kedah dipasihkeun, sabab bendungan anu seserahanana moal nampi anak anjingna. JIEUNAN MANÉHNA sabab asuhanana bakal ngarangsang ngaleupaskeun hormon tina uteukna pikeun ngajantenkeun anjeunna janten ibu anu saé. Timbangkeun anak anjing upami aranjeunna henteu kénging susu, suplemén tapi HANYA Sanggeusna aranjeunna parantos nguseup di bendungan salami lami.

Nguseup diperyogikeun pikeun ngarangsang produksi susu na. Anjeun ngan ukur kadang-kadang kedah masihan anak anjing dorongan pikeun ngajaga énergi na tetep, ngarah tiasa nguseup langkung sesah dina tuangeun salajengna.

Pasihan bendungan hiji mangkok kaldu ageung, atanapi Mamalac pas anjeunna bakal nyandak éta. Upami henteu, cairan jarum suntik kana dirina.

DEUI, sampah barudak C-section kedah diawasi. Kalayan tingkat nyeri na, anjeunna tiasa sacara gampang nyeupan anak anjing ku teu terang éta aya handapeun dirina.

Kuring nyarankeun upami anjeun peryogi bobo tina bendungan anu hadé sareng misah, nempatkeun anak anjing dina kotak anu parantos dipanaskeun.

Émut, TEU aya draf, NO ngageter, ieu tiasa serius ngarugikeun sampah.

Bagian C bakal ngarugikeun anjeun antara $ 500 sareng $ 2.000. Bagéan C-bagian anu gampang salami jam kerja nyaéta sakitar $ 500, maka anjeun nambihan naon waé anu tambihan, sareng tangtosna, dina jam kerja tanaga damel waktos sareng satengah.

Perawatan tambahan kedah diawasi pikeun ngabendung anu ngagaduhan C-bagian. Upami indung dikantun bobo, teras ngagaduhan bagian c, anjeunna bakal hudang, di dokter hewan, teras, anjeun badé ngenalkeun anjeunna ka anak anjing, anu, anjeunna TEU bakal percanten atanapi ngartos, éta aranjeunna milikna. Teras anjeun badé nempatkeun kana teats nya, sareng ngantep éta nguseup, sareng anjeunna TEU resep ieu. Anjeun MUNGSA kedah nahan anjeunna. Pangawasan 100% kedah, saatos bagian c. Tapi saatos perawat pups salami 48 jam, hormon na kedah najong, sahenteuna 80% diantarana. Mangrupikeun léngkah penting dina ngabantosan, yén hormon-hormon tangtu dileupaskeun nalika prosés ngalahirkeun. Hormon ieu gandeng ku paningali pupus sumping, teras ngaletak mémbran, atanapi tuang bagian tina plasénta, sadayana ngagaduhan peran penting dina prosés janten indung anu saé. Nalika léngkah-léngkah ieu diloloskeun, sapertos dina kasus, hiji bendungan sering karaos dipisahkeun ku anak anjing, anjeunna sono kana léngkah penting dina prosés alami, sareng éta anu tiasa nyababkeun episode bahaya lumangsung.

IE: parantos diperhatoskeun dina sababaraha keturunan, yén bendungan tiasa maéhan sareng tuang anak anjingna, tapi Panolakan mangrupikeun kajadian anu paling umum dina sadaya keturunan, janten anjeun kedah ngabantosan ngajar aranjeunna janten ibu anu saé, sabab éta henteu salawasna datang sacara alami, saatos bagian c. Ogé tina ubar keur nengtremkeun ati, anjeun moal tiasa ngantepkeun anak anjing sareng bendungan, sabab bahkan ibu anu PANGSAÉNA, tiasa ngagolér, sareng teu sadar, dina kaayaan drugger na. C-bagian kadang diperyogikeun. Upami bendungan anjeun peryogi tempat c-section sareng dirina sareng anak anjing sareng ngawaskeun taliti interaksiana, ieu kedah dilakukeun bahkan kalayan cara alami, nanging waktos tambahan kedah dianggo nalika bagian-c parantos dilaksanakeun. Saatos bagian, jaga anak anjing dina kotak haneut, sareng Bendungan misah, kecuali upami anjeun aya di kamar.

Ngan kusabab bendungan ngagaduhan bagian c, gumantung kana alesan c-section, anjeunna tiasa ngantunkeun normal waktos sanésna. Upami Bendungan anjeun kedah kusabab anjeunna leutik teuing, éta sigana bakal kajadian kitu. Tapi upami anjeunna ngagaduhan singleton , teras waktos salajengna, ngalakukeun xray dina dinten 54.

campuran jack russell / beurit

Kahadean tina MistyTrails Habaya

Nalika C-bagian diperyogikeun: Ngabantosan sareng Ngasuh Anak Anak

C-Bagéan dina mastaka Inggris

Ngabantosan sareng Ngasuh Anak anjing: Gambar C-bagian

Carita Ngabantosan - C-Bagéan Kusabab Inersia Rahim sareng Pup Pupusna

  • Anjeun Hoyong Ngandung Anjing Anjeun
  • Pro sareng Kontra Anjing Ngabinihan
  • Tahap Pangwangunan Anjing
  • Ngabantosan sareng Ngasuh Anak anjing: Umur beternak
  • Baranahan: (Siklus Panas): Tanda Panas
  • Déduksi Dasi
  • Kalénder Kakandungan Anjing
  • Kehamilan Pitunjuk Perawatan Prenatal
  • Anjing hamil
  • Gambar hamil X-Ray Anjing
  • Colokkeun Mucus Jangka Panjang dina Anjing
  • Kirik Ngabantosan
  • Ngabantosan Anak anjing
  • Tahap Mimiti sareng Kadua Buruh Anjing
  • Tahap Katilu Buruh Anjing
  • Kadang-kadang Hal henteu janten sakumaha Rencana
  • Anjing Indung Ampir Paéh dina Poé 6
  • Ngadagoan Anak Anjing Masalah Musibah
  • Bahkan Ibu-Ibu Saé Ngalaksanakeun Kesalahan
  • Ngadagoan Kirik: Kembang Héjo
  • Cai (Walrus) Kirik
  • C-Bagéan Dina Anjing
  • C-Bagéan Kusabab anak anjing paéh ageung
  • Bagéan Kaisar Darurat Nyalametkeun Pups Lives
  • Naha anak anjing maot dina utero sering meryogikeun bagian-bagian
  • Kirik Ngadukung: Gambar C-bagian
  • Dinten Anjing hamil 62
  • Anjing PostPartum
  • Ngabantosan sareng Ngasuh Anak anjing: Lahirna 3 minggu
  • Ngangkat Anak Anak Anak: Penjaga Puting Anjing
  • Pups 3 Minggu: Waktos kanggo ngamimitian latihan pot
  • Ngangkat Anak Panggang: Pups Minggu 4
  • Ngangkat Anak Panggang: Pups Minggu 5
  • Ngangkat Anak Panggang: Pups Minggu 6
  • Ngagedékeun Puppies: Pups 6 dugi 7.5 Minggu
  • Ngangkat Anak Anak Anak: Pups 8 Minggu
  • Ngagedékeun Puppies: Pups 8 dugi 12 Minggu
  • Ngabantosan sareng Ngahasilkeun Anjing Breed ageung
  • Mastitis dina Anjing
  • Mastitis Dina Anjing: Kasus Breeds Toy
  • Kunaon Kakawihan Kaulinan hese dilatih?
  • Pelatihan Peti
  • Némbongkeun, Genetika sareng Pembibitan
  • Nyobian Simpen anak anjing Pupus Dachshund
  • Ngadukung sareng Ngadamel Carita Anakéng: Tilu Anak anjing Lahir
  • Ngabantosan sareng Ngasuh Anak Anak anjing: Sadaya anak anjing henteu salawasna salamet
  • Ngadukung sareng Ngasuh Anak Pulo: Telepon Midwoof
  • Ngabantosan sareng Ngangkat Anjing Preemie Jangka Pinuh
  • Ngadagoan Leutik pikeun Anak Usia Gestational
  • C-Bagéan ngeunaan Anjing Kusabab Inersia Rahim
  • Éclampsia Sering Ngabunuh Anjing
  • Hypocalcemia (low calcium) dina Anjing
  • SubQ hidrasi anak anjing
  • Ngabantosan sareng Ngangkat Pup Singleton
  • Litter Prématur tina Anjing
  • Anak anjing prématur
  • Anak anjing prématur anu sanés
  • Anjing hamil hamil nyerep jabang bayi
  • Dua Pups Lahir, Fetus katilu dilenyepan
  • CPR Diperyogikeun pikeun Nyalametkeun Hiji Anjing
  • Ngabantosan Kiridit Bawaan
  • Anak anjing kalayan tali pusat dilampirkeun kana sampéan
  • Anak anjing Lahir sareng Usum di Luar
  • Litter Lahir sareng Usum di Luar Badan
  • Anak anjing Lahir sareng Beuteung sareng Dada Rongga di Luar Awak
  • Lunta lepat, Vet Nyababkeun Éta Goréng
  • Anjing Kaleungitan Litter sareng Ngawitan Ngalenyepan Puppies
  • Kirik Ngadukung: Pangiriman Awal Teu Duga
  • Anjing ngabantosan 5 dinten mimiti kusabab pupus maot
  • Leungiteun 1 Anjing, Disimpen 3
  • Abses dina Anjing Anjing
  • Ngaleungitkeun Dewclaw Leres
  • Ngabantosan sareng Ngajangkit Pups: Awas Pad Panas
  • Ngabantosan sareng Ngahasilkeun Litter Anjing ageung
  • Ngantosan sareng Ngasuh Anjing Nalika Padamel
  • Ngabantosan Litter Pups
  • Ngabantosan sareng Ngangkat Kaca Gambar Anak Pésta
  • Kumaha Milarian Peternak Alus
  • Pro sareng Kontra Pelanggaran
  • Hernias dina Anjing
  • Kirik Palate Puppies
  • Ngahémat Orok E, anak anjing Sawit Kotor
  • Ngahémat anak anjing: Tube Tube: Sora Sawit
  • Genitalia ambigu dina Anjing
  • Sanaos bagian ieu dumasarkeun kana bantosan an Inggris mastaka , éta ogé ngandung inpormasi whelping umum anu saé pikeun anjing ageung. Anjeun tiasa mendakan inpormasi langkung seueur pikeun tautan di luhur. Tautan di handap nyaritakeun carita Sassy, ​​hiji mastaka Inggris. Sassy ngagaduhan watek anu saé. Anjeunna mikanyaah manusa sareng pupujian barudak. Saurang sopan santun, mastaka éndah, Sassy, ​​sanés, sanés indung anu pangsaéna pikeun anak anjingna. Anjeunna henteu nampik aranjeunna anjeunna bakal ngarawat aranjeunna nalika manusa nempatkeun aranjeunna pikeun anjeunna tuang, nanging anjeunna henteu bakal ngabersihan anak anjing atanapi merhatoskeun aranjeunna. Saolah-olah aranjeunna henteu anak anjing nya. Litter ieu kéngingkeun susu ibu ku interaksi manusa anu utama, sacara manual masihan masing-masing anak anjing anu diperyogikeun. Salaku imbalanna, anak anjing bakal super disosialisasikeun sareng bakal ngadamel piaraan anu luar biasa, nanging padamelan anu kalibet matak pikaheraneun. Butuh hiji peternak khusus pikeun ngajaga kaayaan ieu séhat. Sukur sampah ieu ngagaduhan éta. Maca tautan di handap pikeun kéngingkeun carita lengkepna. Halaman-halaman dina kalebet seueur inpormasi anu sadayana tiasa ngaapresiasi sareng diuntungkeun.

  • C-Bagéan dina Anjing Breed ageung
  • Kirik Lahir ... Anu anjeun peryogikeun
  • Ngabantosan sareng Ngasuh Anak Anak Breed ageung: Umur 1 dugi 3 dinten
  • Hal henteu teras-terasan sakumaha rencana (anforforate anus)
  • Litter Orphaned of Pups (sanés rencana)
  • Ngangkat Anak Pulo 10 dinten Tukang Ditambah +
  • Ngasuh Anak Anak anjing 3 Minggu
  • Ngangkat Puppies 3 Minggu - waktos ngamimitian latihan pot
  • Ngangkat Anak anjing umur 4 minggu
  • Ngangkat Anak anjing umur 5 minggu
  • Ngangkat Anak anjing umur 6 minggu
  • Ngangkat Anak anjing umur 7 minggu
  • Sosialisasi anak anjing
  • Mastitis dina Anjing
  • Ngabantosan sareng Ngangkat Anjing Anjing ageung Utami
  • Whelping sareng Raising Puppies, mangrupikeun hormat anu énggal

Ngabantosan: Kasus Buku Tepi